Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bak den utsøkte svarte Ceylon-teen skjuler det seg en historie om rå og hensynsløs utnyttelse av tamilske plantasjearbeidere. De er taperne i et komplisert og uoversiktelig internasjonalt nettverk av leverandører og produsenter.

Den globaliseringskritiske bevegelsen har mange ansikter: Jordløse brasilianere, arbeidsløse indere, urbefolkningsgrupper som fortrenges. Bevegelsen tar med seg gamle og ny marxister, inkludert stalinister, det fins religiøse fraksjoner, smågrupper som kjemper for eller imot en sak, og den ledsages dessverre av steinkastende ungdommer fulle av privat hat.

Nordmenn flyr som aldri før. Vi suser over kontinentene. Og kjeder oss over videofilmen på skjermen foran oss. Kommunikasjonsalderen er her. Det er klimagassene også.

Stadig flere blir skremt av de økologiske skadevirkningene i kjølvannet av den økonomiske veksten i Kina.

Når begynner mørketiden for deg? For meg begynner den når butikkene før jul erstatter norske Aroma, Åkerø og Gravenstein med gule, røde og grønne utlendinger.

Sommerfuglene går tilbake over hele verden. Bekymrer det oss? Mer enn tusen arter trues avmangel på barskogvern i vårt eget land. Etter 1960 har det gått nedover med artsmangfoldet i Norge.

Liksom dei fleste av oss naturleg får empati for dei som lir urett mellom våre næraste, må vi utvikle empatien vår til òg å kunne innlemme dei som om 100 år på den andre sida av kloden kjem til å lide på grunn av oljeforbruket ditt og mitt i dag, skriv Alfred Fidjestøl i denne kommentaren.

Forbruket øker, sysselsettingen stiger og statsministeren smiler. Det er kronemishandling i stor stil man er vitne til.

Utenlandske bioteknologi- selskaper stjeler tradisjonell kunnskap og frarøver mennesker sine livsgrunnlag, skriver Vandana Shiva i denne kommentaren.

En aktivist i FIVH kommer lett opp i smertefulle dilemmaer: Du er på besøk hos svigermor. Hun serverer kaffe. Kaffe er et produkt som styrker de flernasjonale selskapenes makt, og utbytter u-landene. Du drikker bare urtete. Skal du plage svigermor med en politisk belæring eller u-landene med utbytting?

Myndigheter så forskjellige som Washington og Beijing håner bevegelsens krav og selskapene hater det. De multilaterale institusjonene føler seg tvunget til å ta til seg deres syn på rettigheter, skriver Walden Bello om motstanderne mot det neo-liberalistiske verdenssystemet i denne kommentaren.

Det har blitt stille rundt hvalfangsten. Det som var den store symbolsaken for den internasjonale dyrevernbevegelsen fra tidlig på syttitallet til midten av det forrige tiåret har nærmest blitt helt borte fra nyhetsbildet og den internasjonale miljøagendaen.

Forfatteren Birger Sivertsen er initiativtaker til aksjonen "Gi oss jula tilbake". I denne kommentaren forteller han om bakgrunnen til aksjonen og om all responsen den fikk.

Forbrenningsmotoren basert på bensin og diesel har nesten fått hundre års forsprang på andre teknologier, men vil møte veggen før eller senere - skriver Mekonnen Germiso i denne kommentaren.

Den internasjonale markedsøkonomien har beveget seg inn i en fase med forsterket konkurranse om produksjonsoppdrag mellom lavkostnadsland.