Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det er kun friske politikere som kan skape en sunn og bærekraftig utvikling her hjemme og internasjonalt.
Årets klimaforhandlingskamp er i gang, og publikum hyler. De rike landene inntar ringen. De er tunge, men veltrente - og kjent for å gjøre hva som helst for å sikre seieren.
Er økonomiens krav til vekst uforenelig med en beboelig klode?
I disse dager samles verdens ledende politikere og klimadelegasjonene fra over 90 land i den danske hovedstaden. Målet er en forpliktende avtale som skal erstatte Koytoavtalen når den utløper i 2012.
Miljø- og klimaendringer kan komme til å true helsen og livet til millioner av mennesker, ikke bare i fjerne land, men også her hos oss.
De ti store asiatiske moderelvene er truet av global oppvarming og isbresmelting. Himalaya-massivets 15.000 isbreer utgjør klodens tredje største ismasse. De enorme ismengdene dekker et område på mer en 33.000 kvadratkilometer og kalles ofte for Asias vanntårn.
Oljeutslippene utenfor kysten av Vestfold og Telemark i sommer er et kraftig varsel om hvor sårbare vi er.
Jens Stoltenberg har erklært seg som klimaoptimist. Det til tross for at han som regjeringssjef ikke har maktet, eller ikke har villet, styre den kanskje mest klima- og miljøskadelige sektoren i samfunnet – reiser og transport.
Tiden er mer enn moden for en stor, verdensvid debatt om hvordan vi skal erstatte dagens konkurranseøkonomi med en økonomi som utfolder seg innenfor de biologiske og sosiale begrensningene på kloden.
– Kvotekjøp holder ikke. Rike land som Norge må gå foran og kutte kraftig i CO2-utslipp på hjemmebane, hevder miljøveteranen BI-professor Jørgen Randers.
Jeg har lagt merke til at talsmenn for Framtiden i våre hender stadig vekk framhever vindkraftutbygging som et velegna klimapolitisk tiltak. Visstnok skal ”rein og fornybar” energi fra en mengde vindturbiner langs kysten føre til reduksjon av norske og europeiske CO2-utslipp.
Kina har bruk for en kraftig dose korttids-keynesianisme, ikke Norge, skriver Arild Hermstad i denne alternative årstalen over rikets økonomiske tilstand.
Det er Maldivene og øyene i den varme delen av Stillehavet nordmenn flest drømmer om når de blir bedt om oppgi sitt drømmedestinasjon.
En franskmann skrev én gang at det finnes to typer mennesker i denne verden; de som får mye ut av lite, og de som får lite ut av mye.
Trodde du at den internasjonale bilindustrien er i ferd med å bli grønn? På verdens største bilutstilling i Genève er fortsatt bensin og diesel kongene.