Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

”Hvor farlig er egentlig GMO?” spør Christoffer Ringnes Klyve, FIVHs leder for avdeling klima og miljø, i Folkevett nr. 1/2014. Først forteller han oss at genmodifiserte organismer egentlig ikke er så farlige. Så får vi vite at spørsmålet heller ikke er så ”fryktelig viktig”. Dessverre er begge svarene fryktelig feil.

Det er ikke nytt av nederlenderne flytter på seg. Befolkingstetthet og mangel på plass har gjort utvandring naturlig for dem som jakter på plass og nye muligheter.

Framtiden i våre hender vil gi nordmenn mer fritid. Vi mener det må til for å redde miljø og klima. Hvorfor?
Dersom papiret taper i kampen mot lesebrettet og elektronikk vil det bety en ny omveltning i kommunikasjonshistorien.
Grønne partier seiler i medvind mange land. Ikke minst i Europa. En ny undersøkelse fra den grønne, svenske tenketanken Cogita, visere at europeiske miljøpartier har sittet i regjering i 17 land siden 1990. I tillegg har miljøpartiene i flere land, spilt en viktig parlamentarisk rolle.
Kasting av mat i rike land har utviklet seg til det som med rette kan karakteriseres som en internasjonal matskandale. Norge er intet unntak. Ikke noe søppelberg har vokst raskere de siste årene enn haugen av fullt ut spiselig mat som vrakes av private husholdninger, matkjeder og restauranter. De private husholdningene står for 80 prosent av matkastingen her i landet.
Ideen om redusert kjøpekraft – og mer fritid – er overmoden for utprøving i det norske samfunnet.
Det er ikke bare naturen og klimaet som har vist seg sårbart den senere tid. Enda mer det menneskelige samfunn og mennesket selv.
Vi dyrerettighetsaktivister er kjent for å prate om det vi er imot. Men hvilke rettigheter er det vi er for? La oss begynne med hvorfor vi bruker betegnelsen  «rettigheter» i det hele tatt.
I de siste timene av klimatoppmøtet i København befant jeg meg i en hotell-lobby i nærheten av Kastrup flyplass. Stemningen var uvirkelige og nesten surrealistisk.
Lørdag kveld klokken 20.30 oppfordres alle til å slå av lysene og andre elektriske apparater i en hel time, sto det i en pressemelding jeg fikk i innboksen i morges. Earth Hour kalte de det.
Vi har alltid tatt for gitt at sunn mat er proppfull av alle slags næringsstoffer, men slik er det ikke lenger.
Å være klimajournalist er mer enn en jobb – det er en levemåte. Dette var unnskyldningen da jeg lot være å reise hjem i julen til fordel for et par ukers økoturisme i Sørøst-Asia.
Vi trenger bedre helse, ja, optimal helse – både som enkeltmennesker, samfunn, befolkning, land og verdenssamfunn. Og ikke minst naturen, miljøet, klimaet og kloden vår trenger det. Derfor trenger vi helse i et nytt paradigme – i nye perspektiver og relasjoner – der vi ser oss selv i en naturlig sammenheng med alt og alle rundt oss og samtidig avhengig av alt dette mangfoldige miljøet og skaperverket.
I mars fastlegger regjeringen hovedtrekkene i neste års statsbudsjett. Budsjettet kan gjøres klimavennlig – uten at finansministeren mister nattesøvnen, mener Framtiden i våre hender i sin Økologiske årstale.