Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vi ble lovet en papirløs framtid da PCen gjorde sitt inntog tidlig på 80-tallet. Men ryktene om papirets død var sterkt overdrevet. Folkevett har tallene som viser at forbruket av skrive- og  trykke­papir har gått til værs parallelt med PC-boomen.
– Jeg håper Folkevetts spørreundersøkelse blir brukt til å puste politikerne i nakken med, sier systemdebatta­nt Aina Edelmann. Men hverken hun, stortingsrepresentant Trond Giske, eller maktforsk­er Øyvind Østerud er overrasket over tallene­ i Folkevetts spørreunder­søke­lse. Hvorfor skulle vi være optimister, egentlig?
Vi ser mørkt på framtiden ved utgangen av årtusenet. Folkevetts spørreundersøkelse viser at et stort flertall av den norske befolkning tror at fattigdoms- og miljøproblemene bare kommer til å øke. Vi har heller ingen tro på at problemene kan løses med vårt nåværende politiske og økonomiske system. Derimot mener flertallet at forbruket i de rike land må gå ned, dersom vi skal få orden på kloden. Men at dette vil skje er lite sannsynlig. Flertallet mener nemlig at vi alle vil bli mer opptatt av materielle verdier.
Kjell Dahle lever av å se inn i framtiden. Til alle tider, i alle kulturer, har man hatt profesjonelle framtidstittere. Noen har brukt krystallkuler og kort, andre stjernebilder eller kaffegrut. Kjell Dahle bruker bare hodet, og her er det han ser.
GÖTEBORG: Møøøøøø! Gressklipperens rauting gjaller mellom de fargesprakende høyblokkene. Men raut blir til klynk når kommunens rapsdrevne bil bråbremser like ved snuta for å plukke opp en nyprodusert ruke. Det må nemlig gjødsles i borettslagets urtehage. – Vi flyttet landet inn til byen, sier lokal­politiker Arnar Sigurdsson og ønsker velkommen til framtidsbyen Bergsjön.
– Avsløringer om hva som egentlig foregår i et gjennomkapitalisert Norge er viktigere­ enn noen gang. Det må presses inn over politikerne­,­ mener historik­eren Tore Linné Eriksen.
Vil du ha en banan, spør Heljar Mjøen. Han er gått tom for Operamint. Jeg takker ja, og setter meg på en pinnestol inne i hans lille sommerhus. Det er helt stille, kun en selskapssyk­ katt krafser på leggen min. – Det er en fantastisk glede når været klarner, sier 96-åringen, og begynner å fremsi et av sine mange små dikt.
En aprildag for 25 år siden la han ut på fottur til Bærum utenfor Oslo. Da han nærmet seg Nadderudhallen, ble han gående i en stim av mennesker. Selv skulle han på et møte om nedsatt­ forbruk. Han måtte smile av Erik Dammann som hadde leid en av landets største haller til møtet. Midt i materialismens høyborg. Men jo nærmere han kom, desto tettere av folk ble det. Arne Næss måtte avblåse teorien om fotballkamp og konstatere at folke­aksjonen «Fremtiden­ i våre hender» ville komme til å slå an.