Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

>– Vi er angrepet av en smittsom og skadelig forbruksepedemi og trenger behandling mot viruset hevder den amerikanske forfatteren og tv-produsenten John de Graaf.
Det er en menneskerett å ha 500 meter strandlinje, smiler Tor Prestgard og viser stolt fram sitt økologiske kongerike ved Vermundsjøen på Finnskogen. Kanskje er han Norges eneste sauebonde som blir varm i blikket når han snakker om ulv, gaupe og bjørn. Er han heldig kan ha se villdyrvennene sine fra kjøkkenvinduet.
Det var verken kapitalismen eller kommunismen som vant det tjuende århundrets ideologiske kriger, det var konsumerismen som til slutt vant fram som den universelle idé-retningen på kloden, hevder den amerikanske historieprofessoren Gary Cross.

Velfungerende kjøleskap med feil farge og stereoanlegg som mangler de siste finessene er bare noe av det som havner på dynga i et av verdens rikeste land. Det er så fett at selv tyver finner det bryet verdt å bryte opp låser på norske avfallsanlegg.

Det hviler en særegen fredfylt og tidløs langsomhet over Auen urtegård i Vestfold. Er det urtemor Annes kjærlighet til sine grønne plantevenner som gir produktene den spesielle aromaen?

Erik Dammann vil snakke mer om fattigdom, mindre om miljøvern og har sett seg lei på å spikke fliser. Det dreier seg om å skape et alternativt økonomisk system.

Nike, GAP, Adidas og andre store internasjonale merkevarenavn i konfeksjonsindustrien sliter med å sikre arbeiderne grunnleggende rettigheter ved sin produksjon i Sør. Nå har Thailandske fabrikk- arbeidere tatt saken i egne hender – og lansert merkevarenavnet ”Dignity Return”.

I et over tusen kvadratmeter stort hus lever 24 små og store ut kollektivdrømmen. Med fellesmiddager, miljøbevissthet, og uten konflikter. I alle fall nesten.

På 90-tallet skulle vi helst ikke kalle oss turister i det hele tatt, men fly billig til ubesudlede strender i det fjerne Østen, kun bevæpnet med en minimalistisk utstyrt ryggsekk. Virus, kriger og terror har imidlertid gjort reisevanene våre litt mindre liberale. Det er ikke sikkert det er så dumt.

Pizza Grandiosa i brødristeren? Eller kanskje en kjapp tur innom hamburgersjappa?Stadig flere gjør i dag opprør mot den raske og standardiserte matlagingen. Slow Food-bevegelsen setter råvarer, tid og kvalitet i fokus.

Har du noen gang lurt på hvordan lykken er fordelt mellom oss mennesker? Er rike mennesker for eksempel lykkeligere enn fattige? Har penger i det hele tatt noe med lykke å gjøre? Det er mange som har lurt før deg. Svaret er kanskje enklere enn du tror.