Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Kjøper du en dongeribukse laget av økologisk bomull sparer du miljøet for opptil 8000 liter vann. Det tilsvarer mer enn månedsforbruket til en norsk familie på fire.
Kompass & Co tilbyr ungdom arbeid som bidrar til en litt bedre verden med utgangspunkt i mat, dyrking og redesign. Virksomheten har som mål å gjøre ungdommene til miljøagenter og bli best på takhager. I år ble de nominert til FERD-prisen: Årets sosialentreprenør.

Drømmer du om is som smaker av sommer og barndom, laget av ferske økologiske råvarer? Sjekk hvor du kan kjøpe den norske øko-isen, og møt noen av idealistene bak den gårdsproduserte grønne iskremen.

Norge er et av de siste land i Europa som raust kan by på land og billig boltreplass for unge familier som drømmer om det gode livet på landet. Nå kommer nederlenderne.
«Det viktigste spisestedet som er åpnet i London de siste 200 årene», skrev ledende britiske matskribent fra prestisjetunge The Times etter å ha besøkt restauranten som tar mål av seg å revolusjonere den internasjonale serveringsbransjen.
En tredjedel av maten som produseres og selges i Norge og andre vestlige land havner i søppelbøtta. Private husholdninger står for 80 prosent av matkastingen. Ingen avfallstyper har vokst så kraftig som spiselig mat. Politikere og forskere slår alarm om en global matskandale.
Bevæpnet med spade, rake og frø skal den grønne geriljaen forandre verden. De opererer nattestid. Jordflekken på fortauet er plutselig en liten hage, skyskraperen dekket av eføy. Hvor kom solsikkene på parkeringsplassen fra?
Hos baker Ørjan Eriksen i Kristiansand går økologisk brød bokstavelig talt unna som varme hveteboller.
Den tredje verdens nye vekstøkonomier har blitt shoppingindustriens gullkantede satsingsområde. Sterkest er veksten i Asia med Kina i front. Nye gigantiske handlesentre bygges i et tempo som kan ta pusten fra de fleste.
Utflyttingstruede Sokndal var i ferd med å bli en livløs spøkelseskommune. Noe måtte gjøres. Sokndølingene fant inspirasjon i den italienske Cittaslow-bevegelsen. Nå tuftes det gode liv i Sokndal på å dyrke fram livsgnisten i lokal tilhørighet og kulturelt særpreg. Sokndal vil bli et sakte fristed fra homogen massekultur og storbyjag.
Føler stadig flere mennesker at livet går for fort? Betyr industrialisering og økonomisk logikk at det blir for lite rom for livsglede? Spiser vi dårligere og mer standarisert mat etterhvert som vi blir rikere? Den internasjonale Slow Food-bevegelsen protesterer ikke bare mot matvareindustrien, men mot en livsform.