Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Konkurransen har blitt et fundament for samfunnet vårt - en livsanskuelse hvor individuelle prestasjoner står i fokus. For sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen handler det om oppdagelsen av vår tids selvbedrag og om å ta tiden tilbake fra et overflødig overflodssamfunn.
Å presentere en utopi er ikke så vanskelig. Problemet er hvordan en kommer dit. I romanen "Walden Two" fra 1945 tar psykologen Burrhus Frederik Skinner opp hvordan jakten på det gode samfunn kan lykkes.
Toleranse. Dialog. Forsoning. Det sitter i veggene ved humanismens lille filial ved Mjøsa. I over 60 år har Nansenskolen vært en konkurransefri sone.
Det står innrammet på veggen. Citius, altius, fortius. Her skal unge lovende idrettsutøvere bli best og konkurranseånden fostres fram.
- Tanken om å utvikle et samfunn hvor samarbeid erstatter konkurranse virker i dag så fjernt at selv radikale politikere og samfunnsaktører unngår å nevne den for ikke å virke urealistisk og utopisk, sier Erik Dammann i et intervju med Folkevett.