Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Konkurransen har blitt et fundament for samfunnet vårt - en livsanskuelse hvor individuelle prestasjoner står i fokus. For sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen handler det om oppdagelsen av vår tids selvbedrag og om å ta tiden tilbake fra et overflødig overflodssamfunn.
Å presentere en utopi er ikke så vanskelig. Problemet er hvordan en kommer dit. I romanen "Walden Two" fra 1945 tar psykologen Burrhus Frederik Skinner opp hvordan jakten på det gode samfunn kan lykkes.
Toleranse. Dialog. Forsoning. Det sitter i veggene ved humanismens lille filial ved Mjøsa. I over 60 år har Nansenskolen vært en konkurransefri sone.
Det står innrammet på veggen. Citius, altius, fortius. Her skal unge lovende idrettsutøvere bli best og konkurranseånden fostres fram.
- Tanken om å utvikle et samfunn hvor samarbeid erstatter konkurranse virker i dag så fjernt at selv radikale politikere og samfunnsaktører unngår å nevne den for ikke å virke urealistisk og utopisk, sier Erik Dammann i et intervju med Folkevett.