Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Den virkelige klimagenerasjonen er ikke alle de voksne som protesterer eller forhandler på klimatoppmøtet i Paris. Den finnes i barnehager, på lekeplasser, på trampoliner og ballbinger.
I dag startet FNs klimatoppmøte i Paris med mer over 150 statssjefer og miljøvernministere tilstede, blant dem den amerikanske og kinesiske presidenten. Blir det mer enn fagre ord denne gangen?
Løsningen på den globale klimakrisen står og faller med utviklingen i byene, hevder klimaforskere. Mer enn 80 prosent av de menneskeskapte CO2-utslippene kommer fra bysamfunn. Klarer vi å snu utviklingen? Folkevett har besøkt noen av Europas prisbelønnede miljøbyer. Kanskje ikke de du forventer.
Omar Navarrete har sett vannføringen i elven ved landsbyen bli mindre på få år. Familien får nå vann fra den tredje brønnen de har gravd. De to andre tørket bort. Vi er ikke i utkanten av en ørken i Afrika, men i verdens største regnskog. En skog på vei mot vippepunktet.
Posisjonene og argumentene er mange i møte med vår tids største miljøutfordring.  Er du en teknologioptimist, en grønn anarkist, klimadiktator eller en økofeminist? Finn ditt klimaideologiske ståsted.
En bølge av ny klimakunst ruller over kloden. Tusenvis er kunstnere er engasjert. Kan samtidskunsten lære oss noe om klimakrisen som politikere, journalister og forskere ikke kan? Finnes den banebrytende kunsten som tvinger fram nye perspektiver og ny bevissthet om de store krisene i vår tid? Eller har kunsten nok med å redde seg selv?
Ganges er livsgrunnlaget for en halv milliard mennesker. For moderelven av alle moderelver er klimakrisen allerede en realitet. Isbreene i Himalaya som mater elven smelter raskere enn noe annet sted. Den hellige elven er dømt til en sakte død og de som avhenger av den lever på lånt tid.
Da han var olje- og energiminister ble han kåret til miljøversting. Einar Steensnæs er tilbake i søkelyset som aksjonerende klimabestefar og med en klar melding om norsk klimapolitikk: Vis handlekraft. Slutt med pusleriene.
Øystater i Stillehavet vil gå rettens vei for å få kompensasjon for ødeleggelser som global oppvarming og et stigende hav fører til.
Øyfolkene i Stillehavet frykter for den dagen «når bølgen kommer». Tegnene på at naturen de er avhengig av er i endring blir flere. Øyfolket på Cook-øyene venter på klimakatastrofen. Resten av verden kan miste et paradis.
For professor i filosofi, Arne Johan Vetlesen, henger klimakrisen sammen med kapitalismen. Og det hjelper ikke å forsøke å spe ut blåfargen med litt grønt. Det blir fremdeles skittent.
Ved forrige valg stemte 87 prosent av de evangelisk troende på president Bush. Det er det mange av de nygrønne klima-aktivistene i den amerikanske evangeliske bevegelsen som angrer på.
FNs klimapanel med over to tusen forskere i ryggen har talt: Den globale oppvarmingen kommer raskere og blir mer ødeleggende enn tidligere antatt. Det er meget sannsynlig at klimakrisen skyldes menneskelig virksomhet.
USA våkner til klimakamp, tror et økende antall politiske eksperter. Det anerkjente britiske tidsskriftet «The Economist» mener supermakten kan bli den ledende nasjonen i kampen mot global oppvarming.
Ledende eksperter advarer om at klimakrisen hurtig utvikler seg mot en alvorlig utviklingskrise for fattige land. De frykter at global oppvarming på toppen av gamle uløste kriser vil kunne skape en ny superkrise i sør.

Klimaendringer kan gjøre de arktiske regionene i verden ugjenkjennelige, advarer en rapport som skal publiseres i november. Inuittene og andre urfolk vil oppleve at deres levesett må endres dramatisk.