Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Når Leif Ole Torske Husfest reiste hjem etter prestevikariat i Lofoten og Folkefest mot oljeboring gjorde han det grønnere enn de fleste.
Miljø- og solidaritetsbevegelsen i landet har gode tider. Statsminister Jens snakker om rettferdig fordeling og debatten om klimautfordringen engasjerer høyt og lavt. – Vi står overfor et tidsskille, mener Anne Skranefjell, Framtiden i våre henders nye styreleder.
– Rødgrønn, sier nylig avtroppet Fivh-leder Nina Tangnæs Grønvold med varm røst og får det til å høres ut som om hun snakker om en nyoppdaget primærfarge.
ILDSJEL: Den internasjonale fattigdommen er en skamplett på vår sivilisasjon, sier den amerikanske fysioterapeuten og romersk-katolske nonnen Linda Glaeser. Hun har startet FIVH i USA.
– Idealist? Jeg? – Dette er ren og skjær egoisme, sier John Hille og titter med varmt blikk ut på sin frodige og regnvåte økologiske hage.

Den nybakte bestefaren Halfdan Wiik vil bekjempe maktesløshet og trangen til flukt i møte med klimatrusselen. – Det er uverdig at vi bidrar til å undergrave framtiden til våre barnebarn, mener han. Wiik vil ha flere besteforeldre med på laget i en aksjon for en ansvarlig klimapolitikk.

ILDSJELEN: Briten Mike Thomas har etablert FIVH-grupper i 10 afrikanske og asiatiske land. Han er forundret over at moderorganisasjonen er lite opptatt av det han har holdt på med.

ILDSJELEN: Hvor henter hun inspirasjonen og pågangsmotet fra? Eva Braseth har stått på barrikadene for miljøet og verdens fattige i mer enn tretti år – alltid like engasjert og alltid tilstede.
BEIJING: Fra sine bortgjemte og spartanske lokaler i utkanten av den kinesiske hovedstaden oppnår TV-journalisten og miljøforkjemperen Liao Xiaoyi internasjonal oppmerksomhet og stor gjennomslagskraft i hjemlig opinion. Myndighetene i landet reagerer med stolthet - og frykt.
Vil du ha en banan, spør Heljar Mjøen. Han er gått tom for Operamint. Jeg takker ja, og setter meg på en pinnestol inne i hans lille sommerhus. Det er helt stille, kun en selskapssyk katt krafser på leggen min. - Det er en fantastisk glede når været klarner, sier 96-åringen, og begynner å fremsi et av sine mange små dikt.