Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Arbeiderne skifter på arbeidsoppgavene ved Solidaritetskollektivet. (Foto: Knut-Erik Helle)
Blodslit, utnytting og uholdbare arbeidsvilkår er historie for kvinnene ved Asias mest arbeidervennlige tekstilfabrikk. Kvinnene driver sin egen fabrikk midt i Bangkok. Drømmen deres er å lansere sin egen rettferdige kleskolleksjon.
NORWATCH: Steinlandet Norge importerer heller, brostein og kantstein fra utviklingsland hvor arbeidskraften er billig og sikkerhetstiltakene få. En ny svensk rapport avslører grove mangler i kinesisk steinindustri som har laget steinen som også benyttes på norske plasser og gater.
Pietra Rivoli sporet sin egen t-skjorte fra bomullsplantasjen i Texas til bruktmarkedet i Dar Es Salaam. Tre år senere er historien om økonomiprofessorens t-skjorte blitt samtidsteater i København.
Tåregassen river i øynene og gummikulene borer seg inn blant gruvemotstanderne. Seksten demonstranter blir bortført. En av dem er urfolkleder og parlamentsmedlem Salvador Quishpe. Han er sikker på at soldatene ønsker å bli kvitt ham for godt denne gangen. Salvador kjemper sammen med urfolk og bønder mot tidenes største gullrush i Ecuador.
– Jeg trengte penger selvsagt, jeg hadde ingen penger. Jeg måtte dra til utlandet for at familien min skulle overleve, forteller Bimla Karka fra Nepal. Flere og flere kvinner reiser ut av lutfattige Nepal for å tjene til en bedre framtid.

Norske investeringer i utlandet øker formidabelt. For fem år siden passerte utenlandsbeholdningen én billion, i forfjor passerte den to. Milliardene ruller inn. Hvem taper når Norge trer inn i rollen som global storinvestor?

Slagordene mot verdens bestående orden hagler fra tusenvis. En annen verden er mulig er mantraet som går igjen og igjen på Verdens sosiale forum. På en strand noen drøye steinkast unna toppmøtet i motstand har Pusba og familien hennes nok med å kjempe om smulene i verden slik den er.

Den internasjonale markedsøkonomien har beveget seg inn i en ny fase – en rå og brutal konkurranse mellom fattige lavkostnadsland om oppdrag fra rike vestlige merkevareselskaper og butikkjeder. I et galopperende kappløp mot bunnen er miljøet og unge kvinnelige industriarbeidere de store taperne.

IMF og Verdensbanken presser fattige land for at de skal selge sine offentlig eide vannverk til multinasjonale vannkonserner. Privatiseringen av vann er et vilkår for at de land det gjelder skal få støtte til vann- og avløpsplaner, heter det i en rapport fra den verdensomspennende organisasjonen One World Action.

Tenåringsmoren Roda og hennes lille gutt Pililani er blant de heldige når sultedøden igjen sveiper over Malawi. De reiste og fikk plass på sykehuset. Vil hjelpen rekke fram i tide til dem som er igjen i landsbyen?

Borgerkrigen i Colombia har rast i over førti år. Med Plan Colombia kom et nytt moment inn i konflikten. USAs myndigheter sier selv at det dreier seg om kokain. Befolkningen på landsbygda sier det dreier seg om å gjøre alt vondt verre.
Indiske småbønder deler ikke FNs teknologiske entusiasme. Det finnes gode alternativer, sier Dr. Ramaprasad til Folkevett.
FNs partnerskap med over 300 multinasjonale selskaper møter hard kritikk.
Handelskrig om bananer gjør at karibiske stater frykter økonomisk og sosialt sammenbrudd.
ATTAC – forkortelsen oser av fransk révolte og skjuler, like fransk, et langt og litt høytidelig formelt navn: «Association pour la taxation des transactions pour l’aide aux citoyens» (Forbundet for skatt på finanstransaksjoner for borgerens beste). Hvordan kan noe så ukult og høyintellektuelt i løpet av to år oppnå så massiv støtte?