Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Oljeselskapet Chevron er dømt for alvorlig miljøkriminalitet nord i ecuadoriansk Amazonas. Urfolk og fattige bønder kjempet i 17 år for å få stilt selskapet til ansvar for miljøkatastrofen. Den historiske seieren er likevel ikke sikret for oljeofrene. Oljegiganten fortsetter å kjempe med nebb og klør for å slippe unna oppgjøret på 100 milliarder kroner.
Den danske vindkraftpioneren Preben Maegaard forstår ikke motstanden i den norske miljøbevegelsen mot vindkraft. – Naturfundamentalisme, hevder 75-åringen som regnes blant de fremste drivkreftene bak utviklingen av dansk vindkraft.
Biogass på landsbygda i Nepal redder skogen og biomangfoldet, sparer kvinnene for helsefarlig røyk, gir gratis økologisk gjødsel og reduserte klimagassutslipp som selges som utslippskvoter gjennom Fivh-prosjektet Mitt klima.
Soldronning: Kvinne med solcellepanel i landsbyen Legga, Rajasthan. (Foto: Knut-Erik Helle)

De fleste av planetens halvannen milliard fattige uten elektrisitet kan se langt etter å bli koblet til strømnettet. Landsbykvinner som forvandles til solingeniører kan nå gi dem håp om lys i kveldsmørket og tilgang til ren energi.

Finland bygger verdens største atomreaktor. – Den finske miljøbevegelsen med Greenpeace i spissen hevder anleggvirksomheten er preget av graverende brudd på sikkerhetsbestemmelsene og dårlig sikkerhetskultur.
I fire år folket i landsbyene Dos Arroyos og Los Huajes sør i Mexico lykkes i kampen mot å bli oversvømmet av et gigantisk vannkraftverk. Det har vært fire år med trusler, vold og et liv i ødeleggende konflikt der familier har blitt splittet. Om kort tid kan landsbyene, og den frodige grønne dalen de ligger i, forsvinne for alltid.
Da fysikkprofessor John Rekstad i 1977 monterte solfangere på huset sitt på Fjellhamar, trodde mange av naboene hans at han var en raring. Siden den gang har de sørget for mye av oppvarmingen: 7500 kWh årlig. (Nei, ikke naboene. Solfangerne.) Vedlikeholdsutgiftene: 900 kr til en pumpe som røyk.
For mindre enn tjue år siden var de kollektivbønder i det sovjetiske landbruket. I dag dyrker de raps for StatoilHydro og tilhører den raskt voksende gruppen av klodens nye dieselbønder.
Klimahensyn og frykten for avhengighet av russisk gass kan forlenge levetiden til et av verdens farligste kjernekraftverk – det omstridte Ignalina-kraftverket i EU-ferske Lituaen.

Canadas enorme nordlige skoger rommer verdens største oljeforekomster. Nå rykker de internasjonale oljegigantene inn i de nesten uberørte boreale skogene. Jakten på tungoljen er i gang.

Det finnes rundt 440 kjernekraftverk på kloden. Alt for lite, hevder generalsekretæren i den internasjonale kjernekraftorganisasjonen. Han tror vi står foran en sivil atomrevolusjon og mener ni til ti tusen reaktorer er et mer passende antall.
Ukrainas enorme, fruktbare svartjordsbelte utgjør en unik matjordsressurs. Så å si hele landet – Europas nest største – er åker. Mens arbeidsløsheten i Ukraina er stor, og millioner av fattige verden over mangler mat, ligger deler av svartjorda brakk. Utenlandske selskaper betaler stadig flere bønder for å dyrke raps – til drivstoff for biler.

Det bor 130 millioner mennesker i Nigeria. Statoil begrenser sitt samfunnsansvar i et av verdens fattigste land til gode betingelser for hovedsakelig 43 lokalt ansatte.

De internasjonale oljegigantene har tjent seg søkkrike og skapt et miljøhelvete for folk og dyr. Niger-deltaet i Afrikas mest folkerike nasjon, Nigeria, har vært de internasjonale oljegigantenes tumleplass i nesten et halvt år århundre. Nå har befolkningen i området fått nok.

En super-isolert bolig som ikke trenger annen oppvarming enn kroppsvarmen til beboerne og litt solenergi. Det er ingen fjern framtidsvisjon. Gjør deg klar for lavenergiboligene.