Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mens hytte-Norge driver massiv utbygging i den norske fjellheimen, fortrenges den folkesky villreinen til stadig mindre områder med et stadig skrinnere livsgrunnlag. FN gir Norge strykkarakter for hvordan vi skjøtter vårt ansvar for å bevare villreinens leveområder.

Medisinmannen Mahato kan foreta alt fra helbredelse til sterilisering ved hjelp av sin sinnrike kunnskap om plantene i Nepals tropiske lavland. Men den tradisjonelle kunnskapen er under hardt press fra internasjonal legemiddelindustri, slik den er det for mange urfolk i verden.

For frustrerte rovdyrtilhengere og sauebønder her hjemme kan det kanskje fortone seg som en umulighet. Men i Italia lever ulv, bjørn og sau fredelig side om side
i nasjonalparken Abruzzo øst for Roma.

I over 5000 år har Indias tradisjonelle urtebaserte ayurveda-medisin blitt holdt i hevd. Ayurveda, som betyr «livets vitenskap», benytter seg av over 4500 urter og 3500 oppskrifter. Nå jakter genteknologi-industrien på patent-rettighetene til ayurveda-urtene.

Trekkfuglene flyr utenom Afghanistan. De dør heller på omveien enn å fly inn i det krigsherjete landet. Naturen har igjen lidd et stille tap, mens bombene har falt over Afghanistan i jakten på Taliban og Al Qaeda.

Gaupa (Lynx lynx) er oppført som sårbar på den norske rødlista. Likevel tillater myndighetene jakt hvert år. (Foto: Kristin Andersen)
Få av oss vil få kjenne duften fra den vakre orkideen huldreblom - og bli overrasket over at den lukter banan. Å få se sporene etter vårt største ville kattedyr er heller ikke selvsagt lenger. Begge er fordømt av et norsk samfunn som setter økonomi og menneskelige behov foran våre medarters eksistens.
Ørkenen sprer seg med rekordfart takket være befolkningspress og overbeite. Afrika vil snart være en eneste stor sanddyne. Dette var inntrykket de fleste satt med på 1970- og 1980-tallet. Siden har vi hørt fint lite om hvordan det gikk. Hvorfor?
Klokka er sju om morgenen, og strømmen går igjen i Tblisi. Tengiz har ikke råd til gassoppvarming, og den fattige timen med strøm er ikke nok til å varme opp leiligheten hans. Før parlamentsvalget hadde de strøm døgnet rundt i flere uker, men dagen etter avstemningen ble strømmen igjen kuttet. Eneste mulighet er å ta seg en tur i parken for å hogge ved. Det er ikke lov å hogge i parken, men hva skal man gjøre når gradestokken kryper ned mot frysepunktet?
Regjeringa vil ha vinteropen veg over Hardangervidda. Tilhengarane av Hardangerbrua jublar. – Opprørande, seier miljøvernarane. Villreinen blir ei fanesak for miljøpolitikken.
Nytenkende trøndere unngår rovdyrskader på italiensk vis. Men Norges Bondelag er skeptisk til gjeting. – For dyrt og for vanskelig, mener bondelagsleder Kirsten Ingjerd Værdal.
ITALIA: Abruzzo nasjonalpark har like mange ville ulver som det fins i hele Norge. Området tilsvarer halve Vestfold fylke. Men verken folk eller fe frykter ulven i Abruzzo.
I løpet av tre-fire år kan ett par skaffe seg nesten én million etterkommere. Det er ikke rart at kaninene er Australias største miljøkatastrofe.