Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

− Strand Fjordhotell, god dag! Hallo? Ja. Fra Japan? Avbestille! Ja vel … Greit.
− Hvem var det?
− Fjerde avbestillingen denne uka. Fortsetter det slik, må vi permittere personalet.
Kineserne feirer tigerens år i år. Kattedyret selv kjemper for å overleve kinesisk naturmedisin og overbefolkning. Tigerne i mangroveskogen i Bangladesh klarer seg best av alle.
Jeg våkner av ulver som hyler utenfor skjulet. De uler i kor. Flerstemt. Noen langtrukne ul og noen nærmest som bjeffing. Crescendo nås idet konserten rundes av med en avansert jazzsymfoni. – Rendevouz, sier biolog Ivar Mysterud, som også har våknet.
Det asiatiske neshornet er akutt truet av tradisjonell østlig naturmedisin og organisert kriminalitet. Det påstått helsebringende hornet til det truete dyret har blitt stor butikk ettersom etterspørselen i Kina bare øker.
Den ledende kinesisk-amerikanske miljøforkjemperen og filmprodusenten John D. Liu vil skape en tidsalder for økologisk gjenopprettelse. – Naturens evne til å helbrede seg selv er enestående, det er vårt håp og vår mulighet , sier mannen som er omtalt som Kinas David Attenborough.
Han har delt hus med både tiger og neshorn - og mener mennesket er det farligste dyret på planeten. Møt naturvennen Ram Prit Yadev fra Nepal.
Langt inne på den værharde Rørosvidda, ved nordenden av innsjøen Aursunden, står en kvinne i 70-årene og steller for noen små, unnselige planter.
NOVELLE: Dr. Singh lyttet et øyeblikk til pasientens rolige åndedrag, nikket til sin assistent og konsentrerte seg igjen om overmunnen hvor de var i ferd med feste en krone. Forarbeidet hadde vært komplisert, men nå betraktet han stolt resultatet. En tann som formodentlig ville holde livet ut.
Rachel Carson skrev boka som rystet sekstitallets USA og som bidro til å drive fram den moderne internasjonale miljøbevegelsen. Men «Den tause våren» var langt mer enn et angrep mot DDT og hemningløs bruk av kjemiske sprøytemidler. Den varslet et nytt perspektiv på naturen og skapningene som bebor planeten sammen med oss.
Vi vet at de er her sammen med oss. Vi vet at de er mange, at de ofte jages, drepes, de utryddes – og vi vet at de er enestående vakre. Vil de oss noe også?

Krisen for biomangfoldet tiltar i omfang til tross for tiår med politiske løfter, internasjonale konvensjoner og økende kunnskap om konsekvenser. Nå vil naturforskere verden over se handling og framskritt for å møte krisen.

Sommerfuglene går tilbake over hele verden. Det gjør andre arter også. Mer enn tusen trues av mangel på barskogvern i vårt eget land. Hva skal vi med sommerfugler, blomster, sopp, kjuker – eller fuglesang tidlig omsommeren? De fleste krypene ser vi ikke en gang. Hvor gjemmer de seg?

Å drepe en havskilpadde eller stjele egg fra reirene på strendene deres kan føre til en bot på 140.000 dollar og opptil ni år i fengsel i Mexico. Likevel er ikke dette nok for å beskytte flere arter av havskilpadder – som er i ferd med å bli utryddet for alltid.

Det er gått ti år siden Norge vedtok å gjenoppta hvalfangsten. Det skapte et rabalder uten like. Siden har Norge fanget stadig mer hval, til stadig svakere protester. I dag er det bare propaganda, halvsannheter og enighet tilbake.

Hundretusenvis av eksotiske fugler, de fleste av dem fra Latin-Amerikas jungler, livner opp mange hjem i Europa med sang og frodige farger. De er blant de få som har overlevd den grusomme og lukrative internasjonale handelen med ville dyr.

Et nytt verneinitiativ fra Verdens naturfond (WWF) skal skape «en himmel for dyrelivet i Himalayas skygge» og gi optimale forhold for elefanter, store kattedyr og neshorn. Kritikere mener dette vil skje på bekostning av flere millioner fattige.