Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hvis vi blir hjemme, redder vi oss kanskje fra viruset. Men hvem skal redde oss fra sult, spør fattige tekstilarbeidere.

Sweatshop er kanskje den saken som har fått størst oppmerksomhet av alle av prosjektene Fivh har medvirket i siden organisasjonen ble stiftet i 1974.
Når du fyller bensin på tanken i Norge, kan du være med å støtte ett av Afrikas verste diktaturer. Norsk næringsliv er tungt inne i tabu-landet Ekvatorial-Guinea.
Forsvaret vet knapt hvem som produserer deres uniformer eller hvordan arbeidsforholdene er ved fabrikkene. Hos Forsvarets underleverandører i Kina har Norwatch funnet bruk av hemmelige skyggefabrikker og brudd på kinesisk arbeidsmiljølov. Forsvaret legger seg flat, lover bot og bedring, og innfører nå etiske retningslinjer fra og med 1. mai.
Triumph produserer «forførende undertøy med omtanke for dagens moderne kvinner». I Thailand anklages selskapet for å knuse fagforeningene til kvinnene som lager de «forførende» produktene ved masseoppsigelser. Kvinnene som er igjen får 60 øre i lønn for hver Sloggi de syr.
Tang og tare er råstoff for internasjonal industri, og ender opp som tilsetningsstoffer i alt fra iskrem og kosmetikk til medisiner og tannkrem. Langs Zanzibars kyst dyrker tusenvis av kvinner råstoff for dette globale markedet. Deres arbeid er grovt underbetalt.
Arbeidsforholdene er livsfarlige, lønningene lave og miljøstandarden minimal. Norske verft som bestiller skrog i Øst-Europa, kan kutte både i kostnader og svinger.
Israel og Marokko har begge okkupert landområder som norske myndigheter ikke anerkjenner. Men likevel kommer varer fra ulovlige bosetninger hele veien fram til norske forbrukere.
Vil investorene redde verden fra økologisk kollaps?
Skogurfolket alanganerne på den Filippinske øya Mindoro er redde. Lyden av prøveboringer kan høres flere steder i jungelen de er avhengige av for å overleve og holde tradisjonene sine i hevd. Landet de har arvet av forfedrene er truet av norsk gruvedrift. De frykter at skogguden Kapwambulod skal bli forstyrret og vende seg mot dem.

Kvinnene på plantasjen i Sri Lankas høyland plukker teblader til de blør på hendene. En oppsynsmann kledd i kakishorts, lærstøvler og en Indiana Jones-lignende hatt brøler mot kvinnene mellom tebuskene. Klarer de ikke ti kilo før lunsj får de ikke lønn. – Mitt største ønske er at mine barnebarn ikke skal lide slik vi gjør, sier Sivanthalingam Vairai.