Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

– Funksjonshemmede både i rike og fattig land er diskriminert og behandlet som mindreverdige i samfunnet.

Mange har beundret Thor Heyerdahl for det mot han viste ved å legge ut på månedslange havseilaser med flåter av siv og balsa. Og han lot seg aldri skremme av den voldsomme kritikken han visste ville komme hver gang han utfordret noen av forskningens etablerte «sannheter».

Dalai Lama hilste varmt på Erik Dammann, Rosmarie Köhn og Arne Næss i Oslo Spektrum. Han beundret også den fargerike, hjemmestrikkede genseren til Næss, som tilbød den i gave. Men da var tibetaneren allerede på vei til plassen sin.
– Du er ikke ønsket i India. Jeg sender deg tilbake med neste fly, sa offiseren fra immigrasjonspolitiet. Hva nå, tenkte jeg, og begynte å diskutere Gandhis ikkevoldsfilosofi med ham.
– Det estetiske og det kulturelle blir oversett i de fleste beskrivelser av bærekraftige samfunn. Men det skjønne har alltid vært undervurdert, mener Nina Witoszek, forfatter, kulturhistoriker og forsker, engasjert ved Senter for Utvikling og Miljø (SUM) ved Universitetet i Oslo.
– Skjønnhet er et kjennetegn ved det bærekraftige samfunn, uttalte den amerikanske forfatteren Elias Amidon på en konferanse om alternativer til forbrukssamfunnet for noen år tilbake. Han siktet ikke til vår tids overflatiske estetiske idealer, slik de kommer til uttrykk i for eksempel reklame. Derimot mener han at vi framelsker skjønnhet når vi dyrker det unike framfor det masseproduserte, nærvær framfor distanse og harmoni framfor disharmoni.
Livet byr på noen få, men bunnløse gleder. En av dem er å gå tur. Kanskje bare en rusletur i nabolaget: Du puster dypt, musklene­ arbeider, du blir roligere og ser på alle ting med et klart overblikk som lenestolen ikke kan gi deg. Kanskje treffer du et dyr? Selv i utkanten av skogen kan det vise seg en rev eller til og med en hel elg. Et mirakel, et glimt av evigheten. I menneskenes boområder vil det iallfall finnes fugler som prøver å bli hørt, kan hende treffer du en vennlig hund eller katt.
Sola er en god oppvarmingskilde – også midt på vinteren i Finnmark. Det gjelder bare å ha pumpeutstyret i orden.