Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det virker nesten usannsynlig og fornuftsstridig at Arne Næss er død. Alderen hans gjenspeilte seg forbausende lite i hans ytre, og overhodet ikke i hans personlighet. Med sitt sterke, upåtrengende, nesten beskjedne medienærvær ble han så noe sjelden som en folkekjær filosofiprofessor.
Utenfor IOCs hovedkvarter i Lausanne står en ung, naken kvinne i vinterkulda. Atleten representerer alt den mektige, mannsdominerte og styrtrike internasjonale olympiske komitéen ikke står for.

– Dere er høflige, og kan ikke være amerikanere. De snakker aldri med vanlige folk. Vi ble nøye vurdert av en eldre, rakrygget mann med turban midt ute i en åker i Pakistans bomullsbelte. Sola stekte, og vi slapp gjennom nåløyet. Lokalbefolkningen hadde godtatt oss.

På fortauet sitter en mann og venter tålmodig. Protesen har han tatt av seg. Han er en av flere spedalske som kommer hit til landsbyen for å tjene til livets opphold ved å tigge på gaten.

Mens verden har kommet til hektene etter det fryktede SARS-viruset, er en eldre, men minst likefryktet infeksjonssykdom i ferd med å gå fullstendig i glemmeboken. Fortsatt utgjør spedalskhet enhelsetrussel for mennesker i mange fattige land.

På grunn av massive statlige subsidier kan franskmenn skilte med verdens billigste råtobakk. På den måten utkonkurrerer franske tobakksbønder allerede lutfattige landbruksarbeidere i Sør. En av de som tjener på dette er norske Tiedemann.

I et bølgende, mykt åkerlandskap noen timers togtur fra Paris ligger Verdun. Utenfor den lille byen dyrkes det druer og grønnsaker, man kjøper ferskt brød hos bakeren og drikker vin på vertshuset om kvelden. Men Verdun er ingen vanlig fransk småby. Verdun er verdens ukjente fredshovedstad.

Du trenger en kikkert, en håndbok, og en cd med sanger. For nybegynnere anbefaler jeg Benny Génsbøls «Fugler i hagen» fra Aschehougs naturserie. Her finner du tips til hvordan du kan fôre fuglene og hvordan du kan lage en fuglevennlig hage. Boka beskriver også sangen til 52 av våre mest vanlige arter. På en medfølgende cd kan du høre de samme sangene. Har du lyst til å gå videre og ikke er redd for å drukne i mengden av arter, så er Gyldendals store fugleguide over Europa og Middelhavets fugler meget bra. Hele 750 arter er beskrevet og illustrert over 200 vakre sider. Boka kan du kombinere med en dobbelt cd med sangen til 197 nordiske arter fra Naturvernforbundet. Men den beste og hyggeligste måten å lære på, er å gå sammen med personer som kan fuglenes lyder. Mange av lokallagene i Norsk Ornitologisk Forening (NOF) arrangerer utflukter der kjennere deler kunnskap og kikkert med nybegynnere. Spør NOF om det er et lokallag i nærheten av deg: Telefon 73 52 60 40 eller e-post: nof@birdlife.no.

Phen tilhører de heldige som har kommet seg ut av sex-industrien i Bangkok. For seks år siden forsørget hun familien ved å selge drinker og sin egen kropp. I dag forbereder hun seg til eksamen som regnskapsfører.

Etter mange år i glemsel er temaet atom- og masseødeleggelsesvåpen igjen satt på dagsorden. Samtidig med at nye trusselbilder trer fram, rystes gamle allianser av en Irak-krise som i stor grad bygger på uenighet om hvordan terrorfaren skal løses.

Frykten for masseødeleggelsesvåpen har fått skremmende aktualitet den siste tiden. Men de beryktede våpnene er ikke bare en teoretisk trussel mot kloden. De har faktisk blitt brukt. Og det kan skje igjen.

Fattigdom og håp om en bedre fremtid driver tusenvis av mennesker på en farlig reise fra Afrika til Europa. De ønsker å få del i den vestlige rikdommen, men mange blir skuffet. Marokkaneren Mustapha Midane har kjempet i over tre år for å starte et nytt liv på den spanske øya Gran Canaria. Han står fortsatt på bar bakke.

Ved inngangen til et ferskt årtusen fødtes et nytt og aggressivt USA. Verdens eneste supermakt er i ferd med å omskrive de internasjonale spillereglene. Velkommen til Pax americana.

Mange nordmenn tror de vil bli lykkeligere av å reise mer. Sidsel Wold gjorde noe med det.

Lykkepiller har som mål å heve serotoninnivået i hjernen. Dette skal bringe den deprimerte ut av sin ulykkelige tilstand. Men er menneskets følelser kun tilstander i hjernen som man kan manipulere kjemisk?