Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Slik velger du miljøvennlig ferie

Vi reiser stadig mer – og stadig lengre. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan velge en miljøvennlig ferie, og vi tar gjerne i mot flere tips hvis du har!
Vi reiser stadig mer – og stadig lengre. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan velge en miljøvennlig ferie, og vi tar gjerne i mot flere tips hvis du har!

Rundt 1 milliard mennesker reiser årlig på ferie, og denne enorme forflytningen av mennesker gir stor miljøbelastning. Samtidig er økende turisme et dilemma ettersom turismen uten tvil har flere positive sider ved seg:

Ved å reise lærer vi andre steder og kulturer å kjenne, og turismen kan bidra til at penger fra rike samfunn overføres til fattigere samfunn. Slik skaper vi utvikling og arbeidsplasser i sør.

Heldigvis er det også mulig å velge miljøvennlige ferie.

Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan velge miljøvennlig ferie. Har du flere gode tips, så tar vi gjerne imot nederst i artikkelen.

Reis sjeldnere – bli lengre.
Å dra på helgeturer til London, Berlin og Praha har blitt veldig populært. Men er ikke dette ganske stressende, egentlig? Vi oppfordrer deg heller til å dra på færre turer i året, og bli lenger. Slik vil miljøbelastningen synke betraktelig, og du vil også få bedre tid til å bli kjent med stedet du besøker. Hvor mye får du egentlig sett av Paris på 48 timer?

Reis sakte.
Alt skal gå så fort nå om dagen. Hvorfor det egentlig? Hvorfor kan ikke transporten være en del av ferien? Å reise med tog, for eksempel på Interrail, er miljøvennlig, og du får samtidig sett masse av natur, landsbyer og byer underveis. Sosialt er det også!

Reis kort.
Hvor godt kjenner du egentlig Norge og våre naboland? Særlig har somrene her nord mye å by på, ikke minst mange lyse netter! Du trenger ikke dra halve kloden rundt for å oppleve noe nytt.

Kjøp klimabillett.
Hos Myclimate kan du kompensere for dine utslipp ved for eksempel flyreiser. Da er du med på å finansiere overgangen fra fossil til fornybar energi i land i sør.

Se etter reisearrangører og hoteller som er miljøsertifiserte.
Stadig flere reisearrangører ser at de sager av grenen de selv sitter på om reisemålene blir ødelagt av masseturismen. Derfor er det et økende antall som har miljøsertifiserte turer. Bestill disse. Og finnes de ikke; etterspør dem!

Reis på egen hånd.
Det enkleste er å bestille alt gjennom en reisearrangør. Det mest spennende og givende er ofte å arrangere turer og utflukter på egenhånd. Gjør du det, og bruker lokale guider og overnattingsteder, blir mer penger lagt igjen i lokalsamfunnene, og mindre går til de internasjonale gigantselskapene. Spis miljøvennlig mat på lokale restauranter, bruk lokale guider, og sørg for at mest mulig av inntektene og overskuddet fra din reise havner i lommene til de som trenger det. Den økende trenden med all-inclusive bidrar som regel til det motsatte.