Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

med enkle grep kan blir julebordet miljøvennlig. Her er det gjengen i «Verdens rikeste land» på P3 som lager julebord. (Foto: Tom Øverlie NRK P2)

Slik blir julebordet miljøvennlig

Har du fått i oppdrag å arrangere årets høydepunkt på jobben? Her gir vi deg tre tips til hvordan det kan bli enda mer hyggelig og miljøvennlig.
Har du fått i oppdrag å arrangere årets høydepunkt på jobben? Her gir vi deg tre tips til hvordan det kan bli enda mer hyggelig og miljøvennlig.


1. Velg lokale opplevelser og støtt opp om lokalsamfunnet. Et levende lokalsamfunn er bra for miljøet og skaper økt trivsel. Jo mindre behov for transport jo, bedre. Skal dere på en lengre utflukt, er det en god idé å sette opp fellesbuss. Reisevei og reisemåte har nemlig mye å si for klimagassutslippene fra julebordet ditt. Å fly hele julebordet til utlandet er ikke akkurat den beste løsningen.

2. Etterspør økologisk mat, utvalget blir stadig bedre, også av økologisk julemat. Økologisk mat produseres uten kjemiske sprøytemidler og er bra både for helse, miljø og dyrevelferd. Det siste er spesielt viktig å tenke på i juletiden, hvor ettrspørselen og kravet om produksjon er høy. I tillegg kan det være lurt å ha alternativ til kjøtt, som for eksempel juletorsk, lutefisk, gravlaks eller sild.

3. Velg et miljømerket hotell eller restaurant. Det betyr at stedet har gjort noen tiltak for å redusere miljøbelastningen fra virksomheten sin.  En generell regel er også at luksushotell har et høyere forbruk og en større klimabelastning enn mer moderate hotell.Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -