Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Miljøvennlig mat

Maten vår står for rundt 30 prosent av klimautslippene og produksjonen kan true miljø, artsmangfold og helse. Her er tipsene som gjør kostholdet ditt både grønnere og bedre for helsa.

Har vi blitt for fine til å spise høna, eller? (Foto: Steven Lilley/CC/Flickr)

Hvert år kaster vi tre millioner høner i søppelet. Det er det ingen grunn til. Her er tre gode grunner til å heller spise høna.

Artikkelen er flyttet hit.
Har du fått i oppdrag å arrangere årets høydepunkt på jobben? Her gir vi deg tre tips til hvordan det kan bli enda mer hyggelig og miljøvennlig.
Foto: Nic Taylor Creative Commons BY-NC-ND 2.0
Ni enkle tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten din.
Alle merkene i denne oversikten garanterer at maten er økologisk dyrket.

Hva er problemet med scampi? Og er miljømerket scampi et godt alternativ?
(Foto: Teemu Arina / CC BY-NC-ND 2.0 / Flickr )
I Norge spises det scampi som aldri før. I Sverige har de fleste dagligvarekjedene sluttet å selge scampi. Se hvorfor her.
(Foto: Håkon Fossmark)
Bort med svidde pølser og potetsalat. Inn med friske grønnsaker og fersk fisk. Mer skal ikke til for å imponere grillgjestene dine i sommer.
Grønn Hverdag og Regnskogfondet har laget en nyttig guide med opplysninger om hvilke matvarer som inneholder palmeolje og hvor mye. Palmeoljeplantasjene bidrar til nedhogging av regnskogen, og den vegetabilske oljen er helseskadelig.

Visste du at norske husholdninger kaster 231 000 tonn mat hvert år som kunne ha vært spist? Her er noen enkle tips for å ta bedre vare på maten.

For mange av oss er det utfordrende å bli 100 % vegetarianere, men hvorfor ikke ha en kjøttfri dag i uken?
Siden 1989 har det norske kjøttforbruket økt med 51 prosent - og lå i 2008 på nesten 82 kg kjøtt per år per person. Framtiden i våre hender ønsker å få ned kjøttforbruket og her er fire grunner til hvorfor.