Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Miljøvennlig mat

Maten vår står for rundt 30 prosent av klimautslippene og produksjonen kan true miljø, artsmangfold og helse. Her er tipsene som gjør kostholdet ditt både grønnere og bedre for helsa.

Hva er problemet med scampi? Og er miljømerket scampi et godt alternativ?
(Foto: Teemu Arina / CC BY-NC-ND 2.0 / Flickr )
I Norge spises det scampi som aldri før. I Sverige har de fleste dagligvarekjedene sluttet å selge scampi. Se hvorfor her.
(Foto: Håkon Fossmark)
Bort med svidde pølser og potetsalat. Inn med friske grønnsaker og fersk fisk. Mer skal ikke til for å imponere grillgjestene dine i sommer.
Grønn Hverdag og Regnskogfondet har laget en nyttig guide med opplysninger om hvilke matvarer som inneholder palmeolje og hvor mye. Palmeoljeplantasjene bidrar til nedhogging av regnskogen, og den vegetabilske oljen er helseskadelig.

Visste du at norske husholdninger kaster 231 000 tonn mat hvert år som kunne ha vært spist? Her er noen enkle tips for å ta bedre vare på maten.

For mange av oss er det utfordrende å bli 100 % vegetarianere, men hvorfor ikke ha en kjøttfri dag i uken?
Siden 1989 har det norske kjøttforbruket økt med 51 prosent - og lå i 2008 på nesten 82 kg kjøtt per år per person. Framtiden i våre hender ønsker å få ned kjøttforbruket og her er fire grunner til hvorfor.
Miljøvennlig vri på tradisjonell jule- og festmat. Her gravlaks i lefserull. (Foto: Kjersti Fjøsne)
Miljøvennlig mat er en stor julegave til kloden og oss selv. Vi kan vi alle redusere våre karbonavtrykk, påvirke vår egen helse og samtidig bedre verdens levevilkår. Det lukter som jul, smaker fortsatt som jul, men ser litt annerledes ut.
Sakte mat for de minste. (Illustrasjon: Istockphoto)
Mat gir både opplevelser og vesentlig kunnskap i tillegg til nyttig næring. Derfor serverer Johnny Laupsa-Borge hjemmelaget mat, og Erlend hjelper til når pappa lager middag.