Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Miljøvennlig mat

Maten vår står for rundt 30 prosent av klimautslippene og produksjonen kan true miljø, artsmangfold og helse. Her er tipsene som gjør kostholdet ditt både grønnere og bedre for helsa.

Sjekk hvor du får kjøpt vegetarisk ferdigmat. (Illustrasjonsbilde: iStockphoto)

Lurer du på hvilke dagligvarebutikker som selger vegetarisk ferdigmat? Her får du en oversikt.

Bort med usunne, klimaskadelige pølser og koteletter. Velg heller grillede grønnsaker. De får en fantastisk fyldig og god smak. Ved grilling framheves både grønnsakenes farge, smak og saftighet. Du vil garantert bli positivt overrasket og sommerens grillsjef.
Har vi blitt for fine til å spise høna, eller? (Foto: Steven Lilley/CC/Flickr)

Hvert år kaster vi tre millioner høner i søppelet. Det er det ingen grunn til. Her er tre gode grunner til å heller spise høna.

Artikkelen er flyttet hit.
Har du fått i oppdrag å arrangere årets høydepunkt på jobben? Her gir vi deg tre tips til hvordan det kan bli enda mer hyggelig og miljøvennlig.
Ni enkle tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten din.
Alle merkene i denne oversikten garanterer at maten er økologisk dyrket.

Hva er problemet med scampi? Og er miljømerket scampi et godt alternativ?
(Foto: Teemu Arina / CC BY-NC-ND 2.0 / Flickr )
I Norge spises det scampi som aldri før. I Sverige har de fleste dagligvarekjedene sluttet å selge scampi. Se hvorfor her.
(Foto: Håkon Fossmark)
Bort med svidde pølser og potetsalat. Inn med friske grønnsaker og fersk fisk. Mer skal ikke til for å imponere grillgjestene dine i sommer.
Grønn Hverdag og Regnskogfondet har laget en nyttig guide med opplysninger om hvilke matvarer som inneholder palmeolje og hvor mye. Palmeoljeplantasjene bidrar til nedhogging av regnskogen, og den vegetabilske oljen er helseskadelig.

Visste du at norske husholdninger kaster 231 000 tonn mat hvert år som kunne ha vært spist? Her er noen enkle tips for å ta bedre vare på maten.