Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Miljøvennlig mat

Maten vår står for rundt 30 prosent av klimautslippene og produksjonen kan true miljø, artsmangfold og helse. Her er tipsene som gjør kostholdet ditt både grønnere og bedre for helsa.

Å handle plastfritt i en vanlig matbutikk kan virker umulig, fordi de fleste matvarer er pakket i plast. Heldigvis finnes det løsninger. 

Det er nye tider og vi skal ha et nytt klima. Da gir det enda større gevinst om vi bytter hamburgere med plantebaserte herligheter.

Nå gror det av kortreist norsk i salathyllene. Slik lager du en skikkelig mettende salat på Cæsars vis - der kyllingen er byttet med «kjøttfull» portobellosopp.
Vi kaster ikke brød, nei. Av gammelt brød fyrer vi heller av noen smaksbomber av noen krutonger.
Det er nå du skal gjøre det. La kjøkkenbenk og vinduskarm eksplodere av klorofyll. Se spirene gro, og nyt dem som babyer.
De ligger i fiskedisken og byr seg frem, så sølvglinsende og fine - og ikke minst så miljøvennlige og sunne som det går an å bli. Så ta deg en sild, vær så snill!
Halvparten av alt kornet som dyrkes her i landet er bygg, men alt for lite går til menneskemat.

Bygg er kornet våre forfedre berget seg med i flere tusen år. Bygg er også kornet som best tåler vår tids klimaendringer. Da er det bare å adoptere slagordet «Bygg, reis deg!».

Bør vi egentlig spise oppdrettslaks når det ikke er bra for miljøet?

Hvilke matvarer har lavest klimaavtrykk? Hvilke trenger minst areal eller vann i produksjonen? Her er en oversikt over matvarenes klimaavtrykk, og noen tips til å spise mer bærekraftig.

Soyaproduktet Oumph! har tatt Sverige med storm. Nå er produktet tilgjengelig på Meny og Kiwi. (Foto: Oumph!)
En vegetarbølge av nye ferdigmatprodukter er over oss. Det er godt nytt for deg som vil spise mindre kjøtt for klimaet, miljøet og helsen din.
La grønsakene spele hovudrolla på grillen! (Foto Frukt.no/Synøve Dreyer)

Fleirbruksgrill og grøne freistingar gjer grillinga meir miljøvenleg.

Hva er det mest miljøvennlig kjøttet? (Illustrasjon: Istockphoto)

Høne, geit og vilt er de mest bærekraftige kjøttalternativene.