Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Soyaproduktet Oumph! har tatt Sverige med storm. Nå er produktet tilgjengelig på Meny og Kiwi. (Foto: Oumph!)
Soyaproduktet Oumph! har tatt Sverige med storm. Nå er produktet tilgjengelig på Meny og Kiwi. (Foto: Oumph!)

Her finner du den vegetariske ferdigmaten

En vegetarbølge av nye ferdigmatprodukter er over oss. Det er godt nytt for deg som vil spise mindre kjøtt for klimaet, miljøet og helsen din.

En vegetarbølge av nye ferdigmatprodukter er over oss. Det er godt nytt for deg som vil spise mindre kjøtt for klimaet, miljøet og helsen din.

Forbruket vårt av kjøtt er enormt belastende for klimaet og miljøet mer generelt. Flere vegetariske ferdigmatvarianter har heldigvis gjort det svært enkelt å redusere kjøttspisingen vår.

Vi bør også spise mindre bearbeidet og rødt kjøtt for helsens skyld, ifølge kostholdsrådene til Helsedirektoratet. Vegetarmat basert på for eksempel soya, bønner, erter inneholder masse fullverdige proteiner, og er rik på både fiber og en rekke mineraler.

- Annonse -

Oumph! på Meny og Kiwi

Det svenske soyaproduktet Oumph! solgte fire ganger mer enn Grandiosa ved lansering i Meny sin butikk på Grünerløkka i Oslo. Oumph! er et proteinkonsentrat som får en kjøttaktig smak og kyllingaktig konsistens. Bytt ut kjøttet i oppskriftene dine med en av de tre Oumph!-variantene "The chunk", "Pulled Oumph!" og "Thyme and garlic". Foreløpig finner du Oumph! frysedisken til Meny og 640 Kiwi-butikker.

Burgere og tacofyll hos Coop

Coop har hele fem nye ferske vegetariske ferdigmatprodukter i sine butikker Coop Prix, Obs, Mega og Extra. Vegetarburgerne kommer i to varianter, en av rødbeter og den andre er laget av bønner og erter. De kan grilles eller stekes i panne. Produktet Coop pulled vegetar kan erstatte kjøtt i mange oppskrifter og Coop tacofyll vegetar gjør fredagstacoen klima- og helsevennlig. Til salaten kan du bruke Coop salatterninger vegetar.

Pølsak hos Rema 1000

Rema 1000 og Bunnpris har begynt å tilby gamle klassikere fra Hälsans kök og Anamma i noen butikker, som er produkter en rekke butikkjeder har hatt i frysedisken i en årrekke. Det mest spennende produktet hos Rema 1000 er ikke vegetarisk, men rett og slett pølser og kjøttboller med opptil 40 prosent grønnsaker fra kjøttprodusenten Leiv Vidar. Dette er en helt fin måte å redusere forbruket av kjøtt på, og bedre for både klimaet og helsen din.

Vegetarisk hurtigmat

Det er ikke bare butikkjedene som har gjennomgått en grønn oppvåkning. Burgerkjeden Max har lansert flere nye vegetariske burgere. Alle Deli de luca-kiosker vil snart tilby veganske burgere. Selv McDonald's har varslet at de kommer med en vegetarburger. I tillegg har Narvesen hatt stor suksess med å selge vegetarpølser i utvalgte kiosker. Blant matprodusentene er det også bevegelse. Både Fjordland og Hoff vil lansere vegetarprodukter.

blog comments powered by Disqus