Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det er stor forskjell på miljøbelastningen til de vanligste julegavene.

Her er de mest miljøvennlige julegavene

Framtiden i våre hender har beregnet klimapåvirkningen av 13 ulike julegaver. Mellom julegaven med laveste utslipp av klimagasser og høyeste utslipp skiller det nesten 3 tonn  CO2.
Framtiden i våre hender har beregnet klimapåvirkningen av 13 ulike julegaver. Mellom julegaven med laveste utslipp av klimagasser og høyeste utslipp skiller det nesten 3 tonn  CO2.


Utregningen viser at et gavekort på klimakvote er det mest miljøvennlige alternativet av de vi har sjekket. Dette er en gave som reduserer utslipp ettersom det bidrar til at fossil energi byttes ut med fornybar energi i et klimaprosjekt i fattige land. Du kan kjøpe klimagavekort på www.mittklima.no.

Vår gjennomgang viser også at det er stor forskjell på klimagassutslippene på ulik elektronikk.  Et gjennomsnittelig fotoapparat gir for eksempel utslipp på 6 kg CO2 mens en PC gir utslipp på 360 kg CO2.

En undersøkelse Framtiden i våre hender har gjort, viser at et flertall ønsker seg opplevelser og tjenester til ju i stedet for harde og myke pakker. Vi har derfor laget en gavekortgenerator hvor du kan designe ditt eget gavekort, fylle det med en opplevelse eller tjeneste, printe det ut og legge under juletreet. Du finner gavekortet her. Trenger du tips til noe å fylle kortet med, kan du sjekke denne listen.

# Gave Kg CO2e/år Kommentar
1 Et gavekort på klimakvote -1.000
2 Et kurs i økokjøring (simulator) -740 Beregnet utslipp fra oppvarming og elektrisitet i kurslokalet og en gjennomsnittlig reise med kollektivtransport (12 km buss) til og fra kurset gir 2 kilo. Dersom kurstakeren får maks uttelling av kurset og kjører gjennomsnittlig mye med en mellomstor bil, vil personen ha redusert sine utslipp fra bilkjøring med opptil 742 kg per år.
3 En gjenbruksgave 0
4 Bok eller vin 2
5 Fotoapparat 6
5 Fotoapparat 6
6 Klær 7 Bomullsplagg, 1 kg.
7 Elektroniske spill og leker 25 Inkludert strømforbruk i et år med norsk elektrisitetmiks
8 Strykejern 35 Inkludert strømforbruk i et år med norsk elektrisitetsmiks
9 Et papiravisabonnement i ett år 47 Beregnet avislevering seks dager i uken i ett år. Vekt av reklame også inkludert.
10 Skiferie på Hemsedal for to 58 Beregning av skiferie til Hemsedal inkluderer utslippstall fra tog og bussreise t/r Oslo – Hemsedal for to, samt tre netters overnatting på 4-stjerners hotell.
11 Lenestol 117
12 PC 360 Inkludert strømforbruk i et år med norsk elektrisitetmiks
13 Storbyferie i Barcelona for to 1969 Beregning av storbyferie Barcelona inkluderer utslipptall fra flyreise t/r Oslo – Barcelona for to, samt tre netters overnatting på 4-stjerners hotell.