
Dårlig produkt: klag!

Du reklamerer sannsynligvis ikke. Klagingen vi nordmenn gjør varierer fra bransje til bransje, men undersøkelser viser at jevnt over unnlater 80 prosent av oss å klage hvis det er noe vi er misfornøyd med.
Lyspæra du kjøpte ender sitt korte liv på en fylling - og du kjøper ny.
Har du kjøpt en billig printer som slutter å skrive, glass som sprekker, sko som faller fra hverandre, dårlige leker, sykkel med feil, mobiltelefon med tasteproblemer – klag!
Slitsomt å klage
Ja, dessverre, det kan være slitsomt å klage. Men vi oppfordrer deg likevel til å gjøre det. Det produseres nå mange produkter som er så billige og så dårlige at de aldri burde vært solgt. Skal vi få bukt med slike produkter er det viktig at vi som forbrukere reklamerer. Ta med produktet til butikken der du kjøpte det. Dersom en produsent av billige printere får inn mange klager er det dårlig butikk, og vi kan anta at produsenten vil kvie seg for å selge denne printeren igjen.
Kvaliteten på produktene øker, bra for deg og bra for miljøet.
Ved å gjøre en klageinnsats får du gjerne rettet opp feilen eller du får et nytt produkt, - samtidig gjør du en innsats for miljøet.
Hvis varen har en mangel, har du rett til å få prisavslag, ny vare eller få hevet kjøpet, avhengig av om mangelen er vesentlig eller ikke. Du kan også kreve at selgeren reparerer varen, uten kostnader for deg.
Forbrukerportalen har klageveiledersider, les mer om klaging der.