Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Akademiaavtalen mellom Statoil og Universitetet i Bergen (UIB)

Framtiden i våre hender i Bergen har satt søkelyset på Akademiaavtalen mellom Statoil og Universitetet i Bergen (UIB). Statoil skal ifølge avtalen sponse forskning ved UIB med 11 millioner kroner årlig i løpet av en femårsperiode.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender i Bergen har satt søkelyset på Akademiaavtalen mellom Statoil og Universitetet i Bergen (UIB). Statoil skal ifølge avtalen sponse forskning ved UIB med 11 millioner kroner årlig i løpet av en femårsperiode.


Framtiden i våre hender i Bergen har opprettet en egen «gravekomité» som jobber med å kartlegge næringslivets og institusjoners investeringer i fossil energi. I Bergen er det et stort engasjement for Fossilfrie penger-kampanjen på tvers av organisasjoner for å mobilisere bredest mulig.

I første omgang er søkelyset på Akademiaavtalen mellom Statoil og Universitetet i Bergen (UIB). Akademia-avtalen er en sponsoravtale der Statoil sponser forskningen ved UIB med 11 millioner kroner årlig i løpet av en femårsperiode. Avtalen har vært mye omdiskutert i media.

Flere klimaforskere har satt spørsmålstegn ved hvorvidt det er etisk forsvarlig for en uavhengig utdannings- og forskningsinstitusjon å inngå en avtale hvor «Midlene skal gå til prosjekter som er relevante for Statoils virksomhet på norsk sokkel». Lokallaget i Bergen mener at avtalen inneholder flere kritiske punkt og bidrar aktivt i debatten.
 
Vil du støtte kampanjen mot avtalen mellom Universitetet i Bergen og Statoil? Dette kan du gjøre:

1. Gi din underskrift for å støtte kravet om etisk forsvarlige sponsoravtaler og uttrekk fra fossile investeringer på kampanjesiden mot akademiaavtalen.

2. Framtiden i våre hender i Bergen trenger din gravehjelp for å undersøke fossile investeringer gjort av andre foreninger, bedrifter og institusjoner. I 2014 håper FIVH å komme over flere saker som det er mulig å ta tak i. Bor du i Bergen og har du lyst å engasjere deg? Ta gjerne kontakt: bergen@framtiden.no