Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

(Illustrasjonsbilde: Istockphoto)
- Det vil være både lønnsomt og klimavennlig å selge seg ut av all fossil energi, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender
Investorer som forvalter 22198 milliarder, har forpliktet seg til å trekke seg fra ulike former for fossil industri.
Nye beregninger viser at Oljefondet må kvitte seg med rundt 67 mrd kr i kull etter dagens vedtak i Stortinget.
(Foto: Paul Corbit Brown)
Tusenvis av mennesker fra hele verden ber nå Stortinget om å trekke Oljefondet ut av kull. Tiden er inne for at Stortinget fatter en historisk beslutning, og trekker det norske folkets sparepenger ut av den virksomheten som er verdens klimatrussel nummer én.
Kommunenes pensjonskasse har store eierandeler i kull, olje og gasselskaper. Hvis disse selskapene slipper ut de reservene de eier, tilsvarer det 10 år med utslipp fra Kina.

Etter oppfordring fra blant annet Framtiden i våre hender dropper Oslo kommune sine investeringer i kullselskaper.

Antallet banker, fond og investorer som selger seg ut av fossil energi har vokst kraftig det siste året. I Norge er Oljefondet under press fra politikere, aktivister og norske banker.
Oljefondet har 362 milliarder kroner investert i olje- og kullselskaper. Her kan du se hvordan vi har beregnet beløpet.
I dag er 362 milliarder oljefondkroner investert i kull, olje og gass. For å bremse klimaendringene, må vi over i mer bærekraftige investeringer.
Selskaper flytter til fornybar energi
Det kommer nå stadig flere meldinger om selskaper som trekker seg fra kullindustrien. Noen oppgir rene miljøargumenter, andre er opptatt av finansiell risiko.
Den internasjonale paraplyorganisasjonen som representerer over 590 millioner kristne verden over, vedtok i Geneve i forrige uke at de vil utelukke fossile selskaper fra sin investeringsportefølje
Den nasjonale forskningsetiske komité mener det er uetisk å forske på petroleumsvirksomhet som hindrer oss i å nå klimamålene. Dette kan få konsekvenser for forskning på norske universitet.