Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ta toget til syden

Nå kan du ta toget til syden. Chartertog til sør-europa har blitt en suksess og i år står flere nye strekninger på programmet.

Nå kan du ta toget til syden. Chartertog til sør-europa har blitt en suksess og i år står flere nye strekninger på programmet.

I fjor sommer rullet Blue Train på vei mot legendariske Gardasjøen.Folkevett var med på det første togcharter-turistene rullet ut fra Oslo sentralstasjon. Foran lå 17 timers togreise – og 5 togbytter.

Glem advarslene i back-packer bibelen Lonely Planet – det gjorde vi – og la deg forføre av Gardasjøen og omgivelsene som i mer enn 150 år har hatt en nesten magnetisk tiltrekningskraft på kustnere, malere og forfattere over hele Europa.

I tillegg til til innsjøen er blendende vakker finnes det en stort antall økologiske gårdsbruk, lokale gourmet-restauranter og alternative overnattingsteder i området. Faktisk har Italia den største tettheten av økologiske bondegårder i hele Europa.

På gården til familien Gardolini kan du kjøpe lokal produsert honning, vin , syltetøy og kjøttprodukter og overnatte i historiske omgivelser. Det er bare et eksempel. Økobøndene i området har laget sin egen samarbeidsorganisasjon. Du finner mer informasjon om over tjue grønne overnattingssteder på nettstedet www.gardacolline.it

Vittorio Serenelli, nestleder for Gardabøndene er bekymret for presset på innsjøen.

– Garda er unik, men har også blitt sterkt preget av masseturisme. Vår oppgave er å utvikle de individuelle tilbudene, sier den italienske økobonden.

Etter fjorårets suksess med organiserte togreiser til Gardasjøen er tilbudet utvidet. Kroatia, Slovenia og Østerrike står på programmet samt rundreiser til Mosel, Rhinen, Champagne, Alsace, Polen og Sentral- Europa.