Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mappe Rapporter 2021

Dokumenter / Filer

pdf Kleskjedenes verstingland 2021 Populær

2471 nedlastninger

Kleskjedenes verstingland 2021
Landene Norge kjøper mest klær fra i Asia – Kina, Bangladesh og Malaysia – er i bunnen av International Trade Union Confederation (ITUC) sin Global Rights Index, som rangerer hvilke land i verden det er verst å være arbeider i. Samlet produserte disse tre landene 43 937 tonn klær for det norske markedet i 2020, eller 56 prosent av alt tøy importert det året.

pdf Soya i norsk fôr Populær

1559 nedlastninger

Soya i norsk fôr
En statusoppdatering på soyaforbruket i norsk fôr.

pdf Kriser og klær – Finans og rettigheter under pandemien Populær

1681 nedlastninger

Kriser og klær – Finans og rettigheter under pandemien

Da koronakrisen rammet i 2020, var det nok en gang verdens fattige og mest utsatte som bar den tyngste børen. For hele tekstilsektoren innebar koronakrisen enorme omveltninger, i alle ledd av produksjonen.

Denne rapporten omhandler finansnæringen og hvilke verktøy finansinstitusjonene tar i bruk når krisen rammer og de eksterne forutsetningene raskt endrer seg. Finansnæringen er viktig i tekstilindustrien fordi den er tungt eksponert mot de store kleskjedene.

Forfatter: Embla Husby Jørgensen

pdf Økonomiske virkemidler i norsk jordbruk for å oppnå lavere utslipp av klimagasser, redusert kjøttforbruk, stabil matproduksjon og jordbruk over hele landet Populær

2628 nedlastninger

Økonomiske virkemidler i norsk jordbruk for å  oppnå lavere utslipp av klimagasser, redusert  kjøttforbruk, stabil matproduksjon og  jordbruk over hele landet

Nye økonomiske modeller for norsk jordbruk viser at det er mulig å redusere det norske kjøttforbruket med 30 prosent, som er i tråd med Helsedirektoratets kostholdsråd. Samtidig kan produksjonen av korn, frukt og grønt øke med opptil 30 prosent, siden det er gode markedsmuligheter for å øke denne produksjonen i Norge.

Forfatter: Klaus Mittenzwei, Ruralis - Institutt for rural- og regionalforskning

pdf Sett pris på klimaet - økt aksept for avgifter som virker Populær

2507 nedlastninger

Sett pris på klimaet - økt aksept for avgifter som virker

Rapporten utreder innretninger på skatter og avgifter som kan bidrar til store klimakutt i Norge. En sentral del av prosjektet er å vurdere støtten fra befolkning og næringsliv og hvilke av de effektive virkemidlene som kan gjennomføres i praksis.

Forfattere: Annegrete Bruvoll og Henrik Lindhjem, Menon Economics