Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mappe Rapporter 2020

Dokumenter / Filer

pdf Forbruksbasert klimaregnskap for Norge Ny Populær

205 nedlastninger

Forbruksbasert klimaregnskap for Norge

Denne rapporten inneholder en fullstendig analyse av Norges forbruksbaserte klimaregnskap. I rapporten brytes resultatene ned på husholdningsnivå og type forbruk. Rapporten viser hvordan transport, bolig og mat står for de største utslippene fra norske husholdninger.

Rapporten og analysene er utarbeidet av Asplan Viak ved Kjartan Steen-Olsen, Christian Solli og Hogne Nersund Larsen. Rapportforfatter er Kjartan Steen-Olsen.

pdf Kjøtt og soya – Bidrar norske penger til avskoging i Brasil? Populær

365 nedlastninger

Kjøtt og soya – Bidrar norske penger til avskoging i Brasil?
Minst 6,44 milliarder norske kroner gikk fra sju norske banker til 17 slike selskaper de siste fem årene. Vår undersøkelse fant bånd til soya- og kjøttselskaper i Brasil, supermarkedkjeder som selger regnskogbiff og produsenter av fôr, svin, fjørfe og meieriprodukter med risikosoya i Kina, Europa og Brasil.

pdf Klimaverstinger i Oljefondet — investeringer som ikke når klimamålene Populær

501 nedlastninger

Klimaverstinger i Oljefondet — investeringer som ikke når klimamålene
Blant de over 9000 selskapene i Oljefondet, finnes et stort antall selskaper som bidrar til uakseptable klimagassutslipp, og som mangler reelle planer for å kutte tilstrekkelige klimautslipp til å nå Parisavtalen. Det har vært en lang prosess med uenigheter om hvordan kriteriet skal benyttes. Resultatet er at det på disse årene kun har blitt ekskludert 4 klimaverstinger.

pdf Retningsløs til havs? Norske penger i global sjømat Populær

Valgte emner er finans, fiske, oppdrett 1316 nedlastninger

Retningsløs til havs? Norske penger i global sjømat

Her skisserer vi utfordringer innenfor sjømatsektoren, spesielt knyttet til bruken av fiskeolje og fiskemel i fôr til oppdrett. Rapporten undersøker også aksjeinvesteringer i fiskeri-, fiskefôr- og oppdrettsselskaper fra bankene som er med i Etisk bankguide, og hva slags policy eller retningslinjer bankene har for investeringer i sektoren.

Rapporten er skrevet av Veera Mo, fagrådgiver i Framtiden i våre hender, og er en casestudie i serien til Etisk bankguide Norge.