Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mappe Etikk og næringsliv

Dokumenter / Filer

pdf Brukte klær til besvær Populær

12553 nedlastninger

Har eksport av brukte klær fra Norge bidratt til industridød i Afrika?

pdf Giganten Scancem og bøndene fra Boko Populær

1722 nedlastninger

Tanzania Portland Cement Company (TPCC) er ett av Scancems datterselskap i Afrika. I 16 år har sementgiganten ligget i strid med småbøndene i landsbyen Boko, nord for Dar Es Salaam. (Norwatch-rapport nr. 1 - 2008)

pdf Forvaltning for fremtiden Populær

2693 nedlastninger

En ny rapport utarbeidet av FIVH og Forum konkluderer med at det er nødvendig å styrke innsatsen for å bekjempe klimaendringene i utøvelsen av det etiske eierskapet for Statens Pensjonsfond-Utland.a

pdf På jakt etter pasienter Populær

2591 nedlastninger

Norsk uttesting av legemidler og behandlingsmetoder i utviklingsland (Norwatch-rapport nr.3 - 2007).

pdf Bitter sjokolade (1/2004) Populær

5194 nedlastninger

Om kakaodyrking og norsk sjokoladeproduksjon. Kakao er et råvareprodukt av internasjonal stor betydning. Rapporten tar for seg verdens kakaoproduksjon, -industri og -handel, med særlig fokus på økologiske og sosiale aspekter ved disse prosessene. FIVH-rapport 1/2004

pdf Høyt spill om olje. Om PGS på São Tomé. Populær

2113 nedlastninger

Det norske seismikkselskapet PGS fikk i 2001 lukrative oljeavtaler på São Tomé og Principe uten å ha gått igjennom budrunder. PGS hadde kontakter helt inn i landets presidentpalass. (Norwatch-rapport nr. 2 - 2007).

pdf Norsk eksport av krigsmateriell til arabiske diktaturer Populær

3445 nedlastninger

Mens Norge ønsker å fremstå som en fredsnasjon tjener norske bedrifter - selv de som er deleid av staten - seg rike på å eksportere krigsmateriell til diktaturer. (Norwatch-rapport nr.1 - 2007)

pdf Etisk avkastning? (3/06) Populær

2817 nedlastninger

Positiv filtrering som middel for bedre sosial og miljømessig standard i næringslivet.

pdf Norsk olje- og gassindustri i Vest-Afrika Populær

3822 nedlastninger

Norsk olje- og gassindustri omfatter ikke bare store oljeselskap, men også en voksende underskog av leverandørselskap. Rapporten inneholder en kartlegging av norske selskaper som er tilstede i Vest-Afrika. (Norwatch Tema, 3. årgang, nr. 1)

pdf Statoil in Nigeria Populær

6039 nedlastninger

Etter å ha vært i Nigeria siden 1992, har Statoil nå kraftige forventninger til olje- og gassproduksjonen offshore om få år. Samtidig er deler av det oljeproduserende Niger-deltaet i opprør. (Framtiden i våre hender rapport, nr. 1 - 2006. Engelsk tekst.)

pdf Sakhalin: The Price of Oil Populær

2393 nedlastninger

Det gigantiske olje og gassprosjektet Sakhalin 2 i Nord-Øst-Russland møter store protester for miljø-ødeleggelser i et sårbart arktisk miljø;. Rapporten er skrevet av Swedwatch, og er et samarbeidsprosjekt mellom SwedWatch, FinnWatch og Norwatch. Engelsk tekst.

pdf Hvorfor faller prisene? Kaffe, te og kakao etter 1980 (5/05) Populær

3424 nedlastninger

Siden begynnelsen av 1980-tallet har realprisen på kaffe og kakao som Norge importerer blitt redusert med om lag to tredjedeler. Prisen på te er halvert, når vi ser på den teen som importeres direkte fra utviklingsland.

pdf Mektige merkeklær. Leverandørkjedens jerngrep. Populær

5478 nedlastninger

Rapporten retter søkelys mot hvordan systemet med underleverandører i kles- og tekstilsektoren skaper en stadig råere hverdag for mellom 100-120 millioner tekstilarbeidere i den fattige delen av verden. (Norwatch-Tema 2. årgang, nr.1).

pdf Burma og Norge: Handel, vandel og vår andel Populær

3741 nedlastninger

Norsk import fra Burma dreier seg primært om teak og klær, og skjer i stor grad gjennom små og mellomstore bedrifter. Mange setter seg ikke inn i hvor varene kommer fra (Norwatch Tema 2003, 1. årgang, nr. 1).

pdf Utvikling eller utbytting. Grupo Madal i Mosambik Populær

3690 nedlastninger

Plantasjeselskapet Grupo Madal S.A.R.L. (Madal) ble dannet i Monaco i 1903 og har vært på norske hender siden 1913. Selskapet startet opp med å handle med kopra (tørkete kokosnøttkjerner) i Mosambik, men opprettet tidlig egne kokospalmeplantasjer. (Norwatch rapport nr. 9, november 2000).