Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Wok med chilimarinert sopp

Wok er så enkelt, så godt og så sunt!


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Wok er så enkelt, så godt og så sunt!



  • 4 porsjoner.
  • 1 time + ca. 20 min.
  • Vegan.
  • Serveres med ris eller nudler.

Du trenger:

  • 300 g små sjampinjong.
  • 500 g wokgrønnsaker (F.eks. brokkoli, paprika, minimais, bambusskudd og vannkastanjer).
  • Soyasaus.
  • Salt, pepper, chili, paprika.
  • En neve cashewnøtter.
  • Matolje som tåler høy temperatur.

Bland sammen 0,5 dl matolje med ½-1 ts chilipulver, 1 ts paprikapulver, en god klype salt og nykvernet pepper. Ha soppen i en bolle. Hvis du ikke får tak i små sjampinjong bør du dele dem i to eller fire. Ha marinaden over soppen og bland godt. La det stå minst en time, rør innimellom så marinaden fordeler seg.

Ha soppen i en wokpanne. La den steke i minst 10 min før du tilsetter grønnsaker og ca. 0,5 dl soyasaus. Hvis det blir mye væske i woken kan du helle den av i en bolle og bruke som saus ved siden av. Tilsett cashewnøtter. Maten er klar når grønnsakene er gjennomstekt.
Serveres med ris eller nudler, og evt soyasaus eller sausen fra woken.

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl og hennes blogg Kjøttfri 52.

Du finner også flere oppskrifter i Framtiden i våre henders Kjøttfri mandag-blogg og på Kjøttfri mandags Facebook-side.

Se også:
Thaisuppe-tom ka gai
Pad thai