Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Verdens beste pizza

Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.


Denne oppskriften gir nok til to pizzaer:

Deig:

- 100g grovbakst
- 100g sammalt spelt, siktet
- 300g siktet hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjær
- 3dl lunket vann
- 2 ss nøytral olje
- 1/2 ts salt

Fyll:

- Pizzasaus
- Hakket løk
- Fersk champignon, stekt
- Hakkede, soltørkede tomater i olje
- Ferske tomater i skiver
- Hermetiserte artisjokkhjerter, hakket
- Hermetisert ananas

Spinatpesto:

- 120g spinat
- 80g valnøtter
- 1,5 – 2 dl kaldpresset rapsolje
- 1 fedd hvitløk, presset
- 2 ss sitronsaft
-> Bland alt til en jevn pesto i en blender og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper. Tynn ut med litt vann eller mer olje om du synes den blir for tykk.

For å lage deigen blander du alt det tørre i en bolle og tilsetter så vann og olje. Kna deigen godt, blir den veldig klissete så tilsett litt mer mel. Sett til heving i 30  – 60 minutter, gjerne på et varmt sted med en plastpose over bollen. Mens deigen står til heving steker du sopp, skjærer opp grønnsakene og lager spinatpesto. Hvilke grønnsaker du vil bruke på pizzaen varierer du selvsagt etter hva du selv liker best.

Når deigen har hevet ferdig, deler du den i to og kjevler ut to bunner som du legger på hver sitt stekebrett. Smør på pizzasaus og fordel grønnsakene. Stek en og en pizza på 220 grader i 12 – 15 minutter. Mens pizzaen steker lager du bearnaise-saus. Jeg brukte Toros krydderbearnaise, den og lettbearnaise er veganske så lenge man bruker olje og soyamelk. Man kan også lett lage sin egen hvitsaus og smaksette den med bl.a. sennep, estragon, løkpulver og gurkemeie.

Server den nystekte pizzaen med spinatpesto og bearnaise-saus, og noe godt i glasset. Ingefærøl for eksempel, min favoritt til junk food. Bon appetit!

Denne oppskriften er levert av Bente Isefjær og bloggen «Spis grønt. Spis godt»

Se også:
Pizza deliciose
Pizza med squash og peanøttsaus

 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -