Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

En smakfull vegetarrett. (Foto: Liv Thoring)

Vegetarisk vindaloogryte

Indiskinspirert mat blir nesten alltid vellykket, og dette er min vegetariske favorittmiddag. Enkel, smakfull, rask å lage – og barna mine elsker den.

En smakfull vegetarrett gjort på 20 minutter. (Foto: Liv Thoring)
En smakfull vegetarrett gjort på 20 minutter. (Foto: Liv Thoring)

Indiskinspirert mat blir nesten alltid vellykket, og dette er min vegetariske favorittmiddag. Enkel, smakfull, rask å lage – og barna mine elsker den.

Nå er det sesong for norske grønnsaker, og i denne retten bruker du både gulrøtter, løk og mais. 

Dette trenger du (til fire personer):

  • 3 store løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 gulrøtter
  • 2 pappbegre kikerter
  • 2 maiskolber eller en boks mais.
  • Soya-matfløte (Fås kjøpt i nesten alle kjeder. Denne fløten har lang holdbarhet, er veldig god og mye billigere og sunnere enn kufløte. Du kan selvfølgelig bruke kufløte i stedenfor.)
  • Vann
  • Olje til steking
  • Sist, men ikke minst: Vindaloopaste. Den finner du i internasjonale grønnsaksbutikker og i en del større kjedebutikker.

Vindaloopaste er et must på ethvert kjøkken! (Foto: Liv Thoring)

Slik går du fram

Hakk løk og hvitløk fint, og stek dette gyllent i en jerngryte. Ha i de småhakkede gulrøttene, og la disse surre litt sammen med løken et par minutter.

Trekk kjelen til side, og ha i kikerter som du skyller godt og maiskornene. Rør så godt rundt. Hell over soyafløten og fyll begeret med vann, rist godt og hell dette fløtevannet også i gryta. Ta litt om gangen, og se hvor mye saus du vil ha.

Til slutt kommer selveste rosinen i den kjøttfrie pølsa: Vindaloopaste. Her må du nesten smake deg fram til ønsket styrke, særlig hvis små barn skal spise retten. Jeg bruker tre teskjeer, da blir retten litt sterk. La det hele surre litt sammen i et par minutter.

Serveres med kokt ris og gjerne salat. Husk å sette risen til koking med en gang du starter på middagen. Da blir alt ferdig samtidig.

Lykke til!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -