Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vegetarisk Sheperd’s pai

Sheperd’s pie er en rett som er kjent fra så langt tilbake som på 1700-tallet i Storbritannia. Det er egentlig ikke en pai, men en gryte med potetmos på toppen som gratineres i ovnen.

Vegetarisk Sheperd’s pai. (Foto: vegetarmat.org)
Vegetarisk Sheperd’s pai. (Foto: vegetarmat.org)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Sheperd’s pie er en rett som er kjent fra så langt tilbake som på 1700-tallet i Storbritannia. Det er egentlig ikke en pai, men en gryte med potetmos på toppen som gratineres i ovnen.


Vi har laget en vegetarversjon av den tradisjonelle retten med sopp og bønner.

Du trenger:

5 store sopp (f. eks champignon)
200 g brune bønner
4 tomater
1 gulrot
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2 ss balsamicoeddik (evt. 1 dl. rødvin - da sløyfer du vannet)
½ dl vann
1 ss agavesirup

Til potetmos:

6-7 poteter (700g)
30 g parmesan
1 dl melk
2 ss smør
1 egg
3 ss olivenolje


Slik gjør du:

Kutt poteter (gjerne med skall) i terninger og sett til koking. Skal kokes til de er møre.

Kutt løk i terninger og ha i en gryte med litt olje. Finhakk hvitløk, rasp opp gulroten og ha i. La det surre litt mens du kutter opp sopp i biter som du først steker i en panne før du har den i gryten. Rør inn tomatpuré.

Skjær tomater i terninger og ha i gryten sammen med balsamico og vann (evt. rødvin), agavesirup og salt og pepper. Skyll bønnene og ha disse i gryten til slutt. La småkoke i 10 – 15 minutter.

Mos potetene i kjelen og rør inn melk, parmesan, egg, smør, olje og litt salt og pepper og la det stå litt på svak varme mens du rører.

Ha gryten først i en ildfast form og spre potetmosen over.

Stek på 220 grader i 20 minutter.

Se også:
Ovnspannekake med løk og purre
Pai med halloumiost

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!