Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vegetarisk paella

En smakfull gryterett med safran, aubergine, jordskokk og masse, masse annet godt.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
En smakfull gryterett med safran, aubergine, jordskokk og masse, masse annet godt.

Vegetarisk paella
Hei, det er kjøttfri mandag jo! Visste dere at man reduserer CO2-utslippene sine med 170 kilo i året hvis man velger vegetarisk fremfor kjøtt en gang i uka? Og hvis alle nordmenn gjør dette, tilsvarer det utslippene til 360.000 biler.

Dessuten er vegetarmat så innmari godt! Ta for eksempel vegetarisk paella. Safran er jo alltid en vinner, og det er jo forsåvidt aubergine også. Jeg har dessuten dilla på både erter og sitron for tiden, og kan du tro det! Alt dette er å finne i denne utrolig gode retten.

Dette trenger du:

2 små løk
2 fedd med hvitløk
3 dl grønnsaksbuljong
1 ts safran
En god dæsj olivenolje
200 g frosne erter
2 jordskokker
1 aubergine
2 paprika i to farger
2 stilker stangselleri
1 ts paprikapulver
150 g arborioris
1 dl tørr hvitvin
1 boks hakkede tomater
100 g aspargesbønner
Salt og pepper
Persilleblader
Sitronbåter
Kutt løk.

Begynn med å koke opp grønnsaksbuljong og safran i en kjele. Ta kjelen av plata når det begynner å koke, sett den til side med lokk på og la den stå å trekke. Kok erter og aspargesbønner i ca. 5 minutter, sil av og legg dem til siden.

Hakk løken og press hvitløksfeddene, og stek det på middels varme i en god dæsj olivenolje til de er gylne.

Oppi gryten.
Skyll alle grønnsakene og hakk stangselleri og paprika. Jordskokken skrelles og skjæres i biter. Skjær auberginen i terninger. Ha alle disse grønnsakene i kjelen med løk, sammen med paprikapulveret og risen. Rør rundt i omtrent 5 minutter.

Bland sammen.
Rør i safrankraften, hvitvinen og tomatene. Senk varmen og la det koke i ca. en halvtime, til risen er mør og det ligner mer en gryte enn en suppe. Rør i aspargesbønnene og ertene helt til slutt og smak til med salt og pepper.

Serveres med skylte persilleblader og sitronbåter. Vel bekomme!

Denne oppskriften og alle bilder er levert av Ekstremtbra.blogspot.com

Se også:
Rød og gul gryte med bønner og pasta
Linsegryte

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -