Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 2286

TIKKA MASALA: Kikerter, poteter og gulrøtter i en nydelig kremet tomatsaus. Serveres med krydret ris.

Vegansk tikka masala

Her er en superpopulær gryterett med røtter i India - et av verdens beste kjøkken.

TIKKA MASALA: Kikerter, poteter og gulrøtter i en nydelig kremet tomatsaus. Serveres med krydret ris. (Foto: Mari Hult)
TIKKA MASALA: Kikerter, poteter og gulrøtter i en nydelig kremet tomatsaus. Serveres med krydret ris. (Foto: Mari Hult)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Her er en superpopulær gryterett med røtter i India - et av verdens beste kjøkken.


Oppskriften kommer fra Vegetarbloggen, som denne måneden vil gi oss herlige vegetaroppskrifter med indisk inspirasjon.

Å være indisk, eller ikke være, det er spørsmålet. For selv om tikka masala med sine erkeindiske krydderier og faste tilstedeværelse på menyen på indiske restauranter åpenbart skulle være en indisk klassiker, så er det noen som mener at retten har mer enn en fot i det engelske kjøkkenet. For de som lurer så er chicken tikka masala den meste solgte retten på britiske restauranter!

Her kjører vi det imidlertid opp med kikerter istedenfor kylling, akkopagnert med poteter, gulrøtter og en nydelig, litt kremet, tomatsaus. Ved siden kommer krydret ris.
Server gjerne med chapatibrød.

Ingredienser til fire porsjoner:
•    2 desiliter kikerter
•    2 centimeter ingefær
•    2 hvitløksfedd
•    Noen kvaster koriander
•    1 spiseskje paprikapulver
•    1 teskje kanel
•    1 teskje kardemomme
•    1 teskje spissskummen
•    0,5 teskje gurkemeie
•    1 teskje cayennepepper
•    1 teskje garam masala
•    Olje til steking
•    1 løk
•    1 boks (cirka 3 desiliter) knuste tomater
•    2 desiliter vann
•    2 medium poteter
•    2 gulrøtter
•    1 desiliter soyayoghurt
•    Salt
•    Noen kvaster persille

Indisk ris:
•    2 spiseskjeer nøytral olje
•    1 teskje gurkemeie
•    0,5 teskje kardemomme
•    0,5 teskje malt nellik
•    2 desiliter jasminris
•    Salt
•    5 desiliter vann

Framgangsmåte:

La kikertene ligge i bløt over natten. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann, dette tar cirka en time.
Finhakk ingefær, hvitløk og koriander. Bland dem deretter sammen med paprikapulver, kanel, kardemomme, spisskummen, gurkemeie, cayennepepper og garam masala, og sett til sides.

Varm opp oljen i en panne. Finhakk løk og stek blankt. Rør inn krydderblandingen, og la det steke sammen med løken i noen minutter.

Tilsett tomater og vann, og la det hele koke opp.

Skrell poteter og gulrøtter, og skjær opp i henholdsvis terninger og skiver. Ha over i pannen, tilsett også kikertene. La det hele småkoke til potetene er møre. Spe eventuelt med litt vann om det koker helt tørt.

Tilslutt rører du inn soyayoghurten, og smaker til med salt.

Finhakk persille og dryss over ved servering.

Indisk ris:

Varm opp oljen i en gryte. Tilsett gurkemeie, kardemomme og nellik, og rør det godt inn i oljen. La det stekes i et par minutter. Rør deretter inn ris og litt salt, og fyll på med vann. La risen småkoke under lokk i 15 minutter. Ta deretter av varmen, og la risen stå under lokk i fem minutter til.

Oppskriften er levert av Vegetarbloggen.

Vegansk tikka masala

Superpopulær gryterett med røtter i india.

Å være indisk, eller ikke være, det er spørsmålet. For selv om tikka masala med sine erkeindiske krydderier og faste tilstedeværelse på menyen på indiske restauranter åpenbart skulle være en indisk klassiker, så er det noen som mener at retten har mer enn en fot i det engelske kjøkkenet. For de som lurer så er chicken tikka masala den meste solgte retten på britiske restauranter!

Her kjører vi det imidlertid opp med kikerter istedenfor kylling, akkopagnert med poteter, gulrøtter og en nydelig, litt kremet, tomatsaus. Ved siden kommer krydret ris.

Server gjerne med chapatibrød.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 2 desiliter kikerter
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 hvitløksfedd
  • Noen kvaster koriander
  • 1 spiseskje paprikapulver
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje kardemomme
  • 1 teskje spissskummen
  • 0,5 teskje gurkemeie
  • 1 teskje cayennepepper
  • 1 teskje garam masala
  • Olje til steking
  • 1 løk
  • 1 boks (cirka 3 desiliter) knuste tomater
  • 2 desiliter vann
  • 2 medium poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 desiliter soyayoghurt
  • Salt
  • Noen kvaster persille

Indisk ris: 

  • 2 spiseskjeer nøytral olje
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje kardemomme
  • 0,5 teskje malt nellik
  • 2 desiliter jasminris
  • Salt
  • 5 desiliter vann

Framgangsmåte: 

La kikertene ligge i bløt over natten. Kok dem deretter møre i lettsaltet vann, dette tar cirka en time.

Finhakk ingefær, hvitløk og koriander. Bland dem deretter sammen med paprikapulver, kanel, kardemomme, spisskummen, gurkemeie, cayennepepper og garam masala, og sett til sides.

Varm opp oljen i en panne. Finhakk løk og stek blankt. Rør inn krydderblandingen, og la det steke sammen med løken i noen minutter.

Tilsett tomater og vann, og la det hele koke opp.

Skrell poteter og gulrøtter, og skjær opp i henholdsvis terninger og skiver. Ha over i pannen, tilsett også kikertene. La det hele småkoke til potetene er møre. Spe eventuelt med litt vann om det koker helt tørt.

Tilslutt rører du inn soyayoghurten, og smaker til med salt.

Finhakk persille og dryss over ved servering.

Indisk ris: 

Varm opp oljen i en gryte. Tilsett gurkemeie, kardemomme og nellik, og rør det godt inn i oljen. La det stekes i et par minutter. Rør deretter inn ris og litt salt, og fyll på med vann. La risen småkoke under lokk i 15 minutter. Ta deretter av varmen, og la risen stå under lokk i fem minutter til.

 

Se også:
Mangosaus
Karriwok med mye smak
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -