Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Tomatsuppe med ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker gjør tomatsuppe til en helt ny smaksopplevelse.

Tomatsuppe med fantastisk smak. (Illustrasjonsfoto: Kaja Østerud)
Tomatsuppe med fantastisk smak. (Illustrasjonsfoto: Kaja Østerud)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Ovnsbakte grønnsaker gjør tomatsuppe til en helt ny smaksopplevelse.

Oppskrift fra Storesøsters Kjøkken.

Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget tomatsuppe ennå så er det bare å sette i gang. Dette er en av mine absolutte favoritter!

Ikke bare er det superenkelt, men det kommer mest sannsynlig til å endre synet ditt på tomatsuppe.

Denne oppskriften er supergod, og passer like godt kald (gazpacho) som varm. Bare vær så snill å bruk tomater med smak!

Ikke minst passer den også ypperlig til å bruke som pasta eller pizzasaus. Bare kok ut litt av vannet så den blir tykkere, så er den klar.

Dette trenger du (til 4 porsjoner):

  • 1 kg GODE tomater
  • 3 løk
  • 1 paprika (kan sløyfes, men er veldig godt)
  • 4 hvitløksfedd
  • 1-2 ss brunt sukker
  • Timian og en god bunt basilikum
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • Salt & pepper
  • Deilig brød til servering

Selv liker jeg å variere med å ha chili i suppen, bak den sammen med de andre ingrediensene i ovnen.

Serverer du den med sitron eller lime blir den også friskere og mer sommerlig. Foretrekker du en mer kremet tomatsuppe kan du ha i fløte.

Slik går du fram:

Kutt tomater, løk og paprika i gode biter, og ha dette sammen med hvitløksfedd og urtene i en ildfast form. Strø over med sukker og et par gode 'klunker' olivenolje.
Stek dette på 200 grader i en time.

Nyt den herlige lukten.

Ha så herlighetene over i en gryte og bruk stavmikser til du får en jevn blanding (blender kan også brukes). Ha i buljong, og spe eventuelt på med litt vann om dette trengs, slik at suppen får riktig konsistens.

Kok dette opp, og la koke i 15 min. Ha i smør og smak til med salt og pepper.

Server med godt brød som baguetter med hvitløkssmør, focaccia eller hvitløksbrød.

Velbekomme!

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!