
Tomatsuppe med basilikum


- 3 ss tomatpurè
- 2 bokser hermetiske tomater
- ½ boks soltørkede tomater (ca. 100 g)
- 1 l grønnsakskraft (vann med grønnsaksbuljong)
- 1 ts sukker
- 1/2 ts salt
- ½ - 1 potte frisk basilikum
- Et dryss hvitløkspepper
- 1 ss olivenolje
- 1 dl matfløte (evt soyafløte, havrefløte)
Skyll basilikumen under kaldt vann og riv av bladene. Ha alle ingrediensene unntatt fløte i gryta og kok opp. La det småkoke i 10 minutter før du kjører suppa med stavmikser eller i food-processor til den er jevn. Rør inn fløte. Kjempeenkelt og kjempegodt!
Forslag til tilbehør: Makaroni i tomatsuppa er jo en klassiker. bruk gjerne fullkornmakaroni. Anbefaler å koke makaronien litt mindre enn anbefalt tid hvis du skal ha den i suppa. Altså, hvis det står 6-7 minutters koketid på pakka så koker du den i 5 minutter.
For å få i litt ekstra proteiner kan du ha i hvite bønner eller koke noen økologiske egg. En skive godt brød eller nystekte rundstykker er også godt til suppe.
Pynt gjerne med litt rømme eller crème frâiche og noen blader basilikum. Server og nyt!
Se også:
Hokkaido-suppe
Ikke alle tomater er tomater