Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

TOFUBOLLER: God og proteinrik middagsrett med tofu og kikerter.

Tofuboller i indisk saus

Smakfull og proteinrik middagsrett med tofu og kikerter.
TOFUBOLLER: God og proteinrik middagsrett med tofu og kikerter. (Foto: Mari Hult)
TOFUBOLLER: God og proteinrik middagsrett med tofu og kikerter. (Foto: Mari Hult)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Smakfull og proteinrik middagsrett med tofu og kikerter.

Ingredienser til fire porsjoner:

•    50 gram tørka kikerter
•    100 gram tofu
•    0,5 kinesisk hvitløk
•    1 rød chili
•    noen kvaster persille
•    0,5 teskje karve
•    Litt salt
•    1 desiliter polentamel
•    Olje til steking

Saus:

•    1 sjalottløk
•    0,5 kinesisk hviløk
•    1 centimeter ingefær
•    Olje til steking
•    1 teskje garam masala
•    1 teskje gurkemeie
•    Eventuelt litt cayennepepper
•    1 boks tomater
•    Litt salt

Framgangsmåte:

Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem deretter møre i godt med vann, sil av vannet.

Ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. Smuldre i tofuen. Rens hvitløk og chili og ha i. Grovhakk persillen og ha i smamen med karve og salt. Kjør til du har en hevn blanding.Tilsett litt og litt av polentamelet til du får en fast deig du kan rulle boller av.

Ha oljen i en stekepanne på medium/høy varme. Form boller av deigen og stek til de er gylne.

Saus:

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter. Tilsett garam masala, gurkemeie og eventuelt litt cayennepepper og la det surre noen minutter til. Hell på tomatene, la det koke opp, smak til med salt, og la det stå og småkoke til
tofubollene er ferdige.

Ha tofubollene over i sausen ved servering, og server gjerne med litt ris eller salat og naan.

Oppskriften er levert av Vegetarbloggen.

Se også:
Sorte bønner i karri
Appelsin og løksalat

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!