Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Tofu og duppe

De fleste har vel hørt om flesk og duppe? Gammel norsk tradisjonsmat. Ikke så bra egnet for veganere. Eller?

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
De fleste har vel hørt om flesk og duppe? Gammel norsk tradisjonsmat. Ikke så bra egnet for veganere. Eller?


Her har jeg bare byttet ut det skivede griseliket med skiver av deilig krydret og sprøstekt tofu. Sausen lager jeg på samme måte som når jeg lager bechamelsaus til lasagne og vips; tradisjonsmat vegan style! Kjempegodt, en av favorittrettene til barna (og hu mor).

Tofubacon:

2 pakker fast tofu, jeg bruker Alpro, skåret i skiver
En dæsj soyasaus
2 ss næringsgjær
1 ts liquid smoke
Litt salt om soyasausen ikke er salt nok

Hvit saus:

4 ss vegansk margarin
4 ss hvetemel
7-8 dl soyamelk, usøtet
1/2 - 1 ts muskat
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 - 1 ts pepper
4 ss næringsgjær
Gressløk eller persille til servering

Fremgangsmåte:

Tofuen stekes i en god del olje, det må nok gjøres i et par-tre omganger. Når all tofuen er godt stekt (ikke brent, men litt halvsprø utenpå), ha all tofuen tilbake i pannen og ha over krydder og soyasaus. Tilsett evt. mer olje. La alt steke på middels varme og pass på at tofuen får godt med krydder/saus på seg. Hvis det er stekefett i pannen når tofuen er ferdig, kan du heller dette i den hvite sausen.
La tofubitene renne av seg på kjøkkenpapir og hold dem varme, gjerne under sølvfolie.

Sausen: Smelt smøret i en gryte. Tilsett melet og visp godt. Ha i soyamelken litt etter litt mens du visper godt mellom hver gang. Det tykner fort. Tilsetter du all melken på én gang, blir det klumper, så her må man være tålmodig. Når all melken er tilsatt, har du i krydderet og næringsgjæren og lar sausen småkoke i minst 5 minutter, til den har tyknet litt og melsmaken er borte. Rør ofte, hvit saus brenner seg fort fast.

Server tofuen med nykokte poteter, gulrøtter og deilig kålrabistappe. Hell sausen over og pynt med gressløk eller persille.

Denne oppskriften er levert av Cathrine Garaguso og hennes blogg Veganeren.

Se også:
Waldorfsalat
Tofupinner

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!