Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

(Foto: Øyvind Haug/Opplysningskontoret for frukt og grønt).

Thai curry grønnsaksuppe

Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.

Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.

 


Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen gir tips om kjøttfrie og velsmakende vintersupper.

Ingredienser

  • 1 ss rød thai curry paste
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 5 dl grønnsakbuljong
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 250 g shiitakesopp evt. sjampinjong
  • 120 g grønne bønner
  • 2 gulrøtter
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss limesaft
  • 1 dl hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte:

Ha ingefær og curry paste i en kjele.
Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.
Skjær soppen i skiver (på shiitakesopp brukes bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.
Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3 - 5 minutter.
Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.
Smak til med limesaft.
Dryss over finhakket basilikum til slutt.

 

blog comments powered by Disqus