
Thai curry grønnsaksuppe
Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.


Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.
Ingredienser
- 1 ss rød thai curry paste
- 1 ts revet frisk ingefær
- 5 dl grønnsakbuljong
- 4 dl lett kokosmelk
- 250 g shiitakesopp evt. sjampinjong
- 120 g grønne bønner
- 2 gulrøtter
- 150 g sukkererter
- 2 ss limesaft
- 1 dl hakket frisk basilikum
Fremgangsmåte:
Ha ingefær og curry paste i en kjele.
Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.
Skjær soppen i skiver (på shiitakesopp brukes bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.
Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3 - 5 minutter.
Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.
Smak til med limesaft.
Dryss over finhakket basilikum til slutt.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!