Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Thai curry grønnsaksuppe

Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.

(Foto: Øyvind Haug/Opplysningskontoret for frukt og grønt).
(Foto: Øyvind Haug/Opplysningskontoret for frukt og grønt).
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Særdeles velsmakende og lettvint suppe med sting. Vi har brukt sukkererter, grønne bønner, gulrot og shiitakesopp og spicet den opp med revet ingefær.

 


Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen gir tips om kjøttfrie og velsmakende vintersupper.

Ingredienser

  • 1 ss rød thai curry paste
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 5 dl grønnsakbuljong
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 250 g shiitakesopp evt. sjampinjong
  • 120 g grønne bønner
  • 2 gulrøtter
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss limesaft
  • 1 dl hakket frisk basilikum

Fremgangsmåte:

Ha ingefær og curry paste i en kjele.
Spe med grønnsakbuljongen/kraften og kokosmelken.
Skjær soppen i skiver (på shiitakesopp brukes bare hatten), bønnene i to på tvers og gulrot i tynne strimler.
Tilsett soppen og grønnsakene i kjelen og la det koke til grønnsakene er knapt møre, 3 - 5 minutter.
Tilsett sukkerertene som er skåret på skrå i biter, og la det koke videre i maks 1 minutt.
Smak til med limesaft.
Dryss over finhakket basilikum til slutt.