Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Tandooriburger med ovnsbakte poteter

Hvem sier at burgere må være laget av kjøtt for at det skal smake godt, gi proteiner og mette lenge?

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Hvem sier at burgere må være laget av kjøtt for at det skal smake godt, gi proteiner og mette lenge?


Denne bønneburgeren lager du på null komma niks. Aller best blir den med hjemmelagde, halvgrove burgerbrød, krydrede potetbåter og en frisk rømmedressing med timian og hvitløk.

Halvgrove burgerbrød (8 stk):

1 pose tørrgjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
3 dl hvetemel
3 dl byggmel

Rør gjæren ut i vannet og ha i olje og salt før du blander inn litt og litt av melet. Kna deigen, dekk med kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i en times tid. Kna så deigen godt før du triller ut en pølse som du deler i to. Del hver av delene inn i fire nye og form til boller som du trykker sammen på en stekeplate med bakepapir.

Dekk platen med kjøkkenhåndkleet og la burgerbrøene etterheve i 20-30 min. Rut opp overflaten om du vil, pensle med vann og dryss over sesamfrø.
Stekes på 200 grader i 10-15 min avhengig av ovn. De skal ikke være for godt stekt.

Ovnsbakte potetbåter:

Så mange poteter du ønsker
Olje og havsalt
Evnt tandoorikrydder, hvitløkspulver og urter

Vask potetene, men behold gjerne skallet på. Del potetene i båter, ha i en ildfast form og dryss over havsalt og en liten skvett med olje. Stek på 225 grader til skallet blir sprøtt. Jo lenger de får stå, jo bedre blir de. Når de nærmer seg ferdige, kan du drysse over de andre krydderne og la de steke et par minutter til.

Burgerne:

1 rødløk
1 kinesisk hvitløk
2 bokser kidneybønner
Evnt en neve valnøtter
4 ss hvetemel
2 ts salt
1 ss hvitløkspulver
2 ss paprikapulver
3 ss tandoori masala
God neve frisk timian

Skrell løk og hvitløk og hakk i en kjøkkenmaskin sammen med valnøttene til små biter. (Jeg brukte ikke nøtter selv, men tror det ville gjort seg). Halparten av massen har du over i en annen bolle. Skyll kineybønnene og la de renne av seg før du har de over i kjøkkemaskinen. Tilsett krydderene og kjør på nytt. Det skal bli most, men ikke helt purè. Smak deg fram med krydderne. Målene over er bare omtrentlige, selv tok jeg alt på øyemål. Mest sansynlig trenger du mye mer, for smaken forsvinner litt under steking.

Ha alt over i bollen med løken og rør inn finhakket timian og en og en spiseskje mel. Ha kaldt vann på hendene og form til burgere som du steker på medium sterk varme i olje. Snu etter 3-4 minutter. La de ferdigstekte burgerne renne av seg på kjøkkenpapir.

Rømmedressingen:

Rør ut en halv boks Tofutti soyarømme med saften av en halv sitron, finhakket hvitløk, en liten klype salt og frisk timian. Sett kaldt.

Server burgerne med masse friske grønnsaker. Burgermassen kan også trilles ut til boller og de ferdigstekte burgerne smaker nydelig på brødskiva om det blir noe igjen.

Denne oppskriften er levert av Adele Holt Iversen og bloggen «Men hva spiser du egentlig?»

 

 

Se også:
Sprøbakte rosmarinpoteter
Kikertburgere med spinat og lime

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!