Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til matkastelov!

361 000 tonn spiselig mat kastes årlig i Norge.
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Svartkål er en smakfull bladkål som minner om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn! Får du ikke tak i svartkål kan du gjerne bruke grønnkål.
Svartkål er en smakfull bladkål som minner om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn! Får du ikke tak i svartkål kan du gjerne bruke grønnkål.


Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen gir tips om kjøttfrie og velsmakende vintersupper.
  • 2 skiver knollselleri
  • 2 sjalottløk
  • 8 dl grønnsakbuljong
  • 8 blad svartkål
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matyoghurt

Slik går du frem

Sett ovnen på 200 °C.
Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.
Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
Skyll svartkålen (evt. grønnkålen) godt. Tørk av.
Kok opp grønnsakkraften.

Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke (det samme gjelder for grønnkål). Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.

Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.
Kok et par minutter.
Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.
Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.
blog comments powered by Disqus