
Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt
Svartkål er en smakfull bladkål som minner om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn! Får du ikke tak i svartkål kan du gjerne bruke grønnkål.


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Svartkål er en smakfull bladkål som minner om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn! Får du ikke tak i svartkål kan du gjerne bruke grønnkål.
- 2 skiver knollselleri
- 2 sjalottløk
- 8 dl grønnsakbuljong
- 8 blad svartkål
- 1 ss hvetemel
- 2 dl matyoghurt
Slik går du frem
Sett ovnen på 200 °C.Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.
Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
Skyll svartkålen (evt. grønnkålen) godt. Tørk av.
Kok opp grønnsakkraften.
Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke (det samme gjelder for grønnkål). Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.
Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.
Kok et par minutter.
Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.
Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.