Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Svartkål- og sellerisuppe med yoghurt

Svartkål er en smakfull bladkål som minner om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn! Får du ikke tak i svartkål kan du gjerne bruke grønnkål.
Svartkål er en smakfull bladkål som minner om grønnkål. Den er nydelig i supper, og denne varianten med sellerirot anbefales. Godt brød til og middagen er i havn! Får du ikke tak i svartkål kan du gjerne bruke grønnkål.


Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen gir tips om kjøttfrie og velsmakende vintersupper.
  • 2 skiver knollselleri
  • 2 sjalottløk
  • 8 dl grønnsakbuljong
  • 8 blad svartkål
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matyoghurt

Slik går du frem

Sett ovnen på 200 °C.
Fjern skallet av sellerien og del den i terninger. Rens sjalottløken og del den i biter.
Bak selleri og løk i ovn til de er møre, ca. 15 minutter. Sellerirot får en ekstra god smak når den er bakt i ovn.
Skyll svartkålen (evt. grønnkålen) godt. Tørk av.
Kok opp grønnsakkraften.

Fjern midtstilken på svartkålbladene ved å skjære langs begge sider av stilken. Stilken er bitter og trevlete, så den brukes ikke (det samme gjelder for grønnkål). Skjær et par av bladene i strimler og dypp i grønnsakkraften. De skal brukes som pynt i suppen.

Skjær resten av svartkålbladene i biter og ha disse i kraften sammen med den bakte selleriroten og løken.
Kok et par minutter.
Rist sammen yoghurt og mel godt (f.eks. i et glass med lokk) og tilsett dette i suppen.
La suppen koke et par minutter og mos deretter med en stavmikser.
Server suppen i varme suppetallerkener. Pynt med noen strimler av svartkål på toppen.
blog comments powered by Disqus