Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Supergod salat med hasselnøttkjerner

Stakkars salater! Mange salater lider nemlig av det som kalles guilty by association. For hva hjelper det å være knasende god, bestå av spennende komplimenterende smaker og attpåtil være skikkelig næringsrik, når mange mennesker avfeier deg bare fordi du har salat i navnet ditt?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Stakkars salater! Mange salater lider nemlig av det som kalles guilty by association. For hva hjelper det å være knasende god, bestå av spennende komplimenterende smaker og attpåtil være skikkelig næringsrik, når mange mennesker avfeier deg bare fordi du har salat i navnet ditt?Dagens oppskrift er en salat som det blir gjort stor urett mot hvis den avfeies fordi den er en salat. For denne er så mye mer enn vassen isbergsalat og mais på boks.Du trenger:

150 g aspargesbønner
50 g kokte erter (jeg brukte fra boks)
to stilker stangselleri
to gulrøtter, strimlet
to store røde tomater
200 g feldsalat
en håndfull hasselnøttkjerner
basilikumblader

til dressingen trenger du:

en dl crème fraîche
en toppet ss tomatpuré
en ss rødhvinseddik
en ts dijonsennep
et halvt fedd hvitløk, presset
salt
pepper

Kutt av endene på aspargesbønnene og forvell dem i kokende lettsaltet vann i fire minutter. Ta dem ut av det kokende vannet og legg de i kaldt vann i tre minutter. Etterpå koker du de strimlede gulrøttene i et halvt minutt, og legg dem i kaldt vann i et halvt minutt.


Hakk tomat og skjær stangsellerien i skiver. Skyll ertene hvis du bruker bokserter. Bland aspargesbønnene med gulrøtter, erter, tomater og stangselleri.

Så kan du lage dressingen. Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til blandingen er jevnt over lyserosa. Bland mesteparten av dressingen med tomat- og gulrotblandingen. Rist hasselnøttkjernene i en panne til de er varme.


Skyll feldsalaten og rist den i det lille som er igjen av dressingen. Legg salaten i bunnen av tallerknene og ha på grønnsakene. Strø på de ristede hasselnøttene og basilikumsblader.

God kjøttfri mandag alle sammen! Mmmm.Denne oppskriften er levert av Hanne Tråsdahl og hennes blogg ekstremt bra utrolig fint.

Du finner flere grønne oppskrifter her.

Se også:
Salat med asparges
Frisk vårdressing

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -