Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Superenkel fløtepasta

Når jeg er skikkelig sulten og ca ikke har mat i hus, så blir det veldig ofte dette: fullkornspenne med herlig kremet og litt ostete fløtesaus med masse hvitløk, rødløk og fersk basilikum. Lett å lage, få ingredienser, billig og veldig, veldig godt.
Lettvinn og god hverdagsmiddag: Fløtepasta med løk, hvitløk og basilikum. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Lettvinn og god hverdagsmiddag: Fløtepasta med løk, hvitløk og basilikum. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Når jeg er skikkelig sulten og ca ikke har mat i hus, så blir det veldig ofte dette: fullkornspenne med herlig kremet og litt ostete fløtesaus med masse hvitløk, rødløk og fersk basilikum. Lett å lage, få ingredienser, billig og veldig, veldig godt.

Det er selvfølgelig helt lov å tilsette stekt sopp eller tofu.

Dette trenger du:
  • Masse fullkornspenne
  • 1/2 rødløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 pakke havrefløte
  • 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • En neve finhakket basilikum

Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen er nesten helt ferdig, heller du den over i et dørslag.

Sett kjelen tilbake på plata og stek løk og hvitløk i litt olje. Hell over pastaen og fløten og la det småputre. Vend inn næringsgjær og basilikum og smak til med salt og pepper.

Denne oppskriften er levert av Adele Holt-Iversen.


Se også:
Pasta med blomkålkrem
Små røsti av søtpoteter

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!