Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Superenkel fløtepasta

Når jeg er skikkelig sulten og ca ikke har mat i hus, så blir det veldig ofte dette: fullkornspenne med herlig kremet og litt ostete fløtesaus med masse hvitløk, rødløk og fersk basilikum. Lett å lage, få ingredienser, billig og veldig, veldig godt.
Lettvinn og god hverdagsmiddag: Fløtepasta med løk, hvitløk og basilikum. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Lettvinn og god hverdagsmiddag: Fløtepasta med løk, hvitløk og basilikum. (Foto: Adele Holt-Iversen)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Når jeg er skikkelig sulten og ca ikke har mat i hus, så blir det veldig ofte dette: fullkornspenne med herlig kremet og litt ostete fløtesaus med masse hvitløk, rødløk og fersk basilikum. Lett å lage, få ingredienser, billig og veldig, veldig godt.

Det er selvfølgelig helt lov å tilsette stekt sopp eller tofu.

Dette trenger du:
  • Masse fullkornspenne
  • 1/2 rødløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 pakke havrefløte
  • 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • En neve finhakket basilikum

Kok pasta etter anvisning på pakken. Når pastaen er nesten helt ferdig, heller du den over i et dørslag.

Sett kjelen tilbake på plata og stek løk og hvitløk i litt olje. Hell over pastaen og fløten og la det småputre. Vend inn næringsgjær og basilikum og smak til med salt og pepper.

Denne oppskriften er levert av Adele Holt-Iversen.


Se også:
Pasta med blomkålkrem
Små røsti av søtpoteter

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!