Sunn grøt i en fei


Den er ikke slimete. Det er grøt som gir noe å tygge på, smake på. Den har mye smak og den er rask å lage. Det kan passe til kvelds hvis man har hatt en litt tynn middag og egentlig er sulten. Eller til frokost om man er slik anlagt - eller til middag!.
Til to personer tager man:
50 g eller 1,5 dl. valset korn, som f.eks.firekornsflak, rugflak, byggflak, eller hvete
50 g eller 1,5 dl. havregryn
2 ss solsikkefrø. Dette gir noe å tygge på, og de er sunne!
2 ss malte sesamfrø gir også ekstra næring. Når de er malt, opptas mer.
3 dl vann. Hvis du vil, kan korn og solsikkefrø ligge i bløt i vannet på forhånd i opp til 8 timer.
3 dl lettmelk
2 klyper havsalt.
La det nå koke noen ganske få minutter til det tykner. Det går an å spe ytterligere.
Legg merke til mengdeforholdene: Det er 3 dl korn og 6 dl væske. I vekt: 100 g flak og 6 dl væske.
Spises med Helios Fullrørsukker - det helt uraffinerte, mørke. Mer trengs ikke. Kjempegodt.
Ønsker du noe annet enn grøt til middag, finner du en rekke oppskrifter i mitt bloggarkiv!
Se også:
Hjemmelaget nøttesmør
OL-graut

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!