Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Stekte auberginer med tilbehør

Jeg snakker fortsatt varmt om auberginer, de er nemlig et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak. Her serveres de i kombinasjon med spinatstuing og stekt kinakål, og retten er ferdig på 20 minutter.

En lun og mettende rett med mange vitaminer og mye jern. (Foto: Creative Commons kochtrotz)
En lun og mettende rett med mange vitaminer og mye jern. (Foto: Creative Commons kochtrotz)

Jeg snakker fortsatt varmt om auberginer, de er nemlig et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak. Her serveres de i kombinasjon med spinatstuing og stekt kinakål, og retten er ferdig på 20 minutter.Dette trenger du (til 4 personer):

  • 3 auberginer
  • gulost
  • 1 pose frossen spinat
  • ½ pappbeger soyafløte (eller annen fløte)
  • ½ kinakål
  • sesamfrø
  • rosiner (kan droppes)
  • olje til steking
  • pepper

Stekte auberginer 550LivTStekte auberginer med kinakål og spinatstuing. (Foto: Liv Thoring)

Slik går du fram:

Varm de frosne spinatputene i en kjele på middels varme til de er smeltet og ha i soyafløten. Rør rundt - og vips, så er stuingen ferdig.

Skjær auberginene i skiver, og stek dem i 3-4 minutter på hver side i litt olje. Du trenger ikke mye olje, auberginer kan godt stekes helt uten. Hvis du bruker relativt sterk varme, må de snus ofte, slik at de ikke brenner seg. Ta pannen til side, og ha på litt ost og legg et lokk over.

Skjær kinakålen tynt, og ha den i en panne med litt olje. Stek den til du ser at den faller sammen. Smak gjerne for å kjenne at den er god og varm tvers igjennom. Dryss over sesamfrø og rosiner. Et tips er å steke sesamfrøene i litt olje. Da får du fram en herlig nøttesmak. Lag mer enn du trenger i dag, så har du til andre retter også.

Soyaflote275 LivTHer ser du soya matfløte. Den er god, sunn og billig. Alpro kjøper ikke soyabønner fra Brasil - men i hovedsak fra Frankrike og Canada. (Foto: Liv Thoring)
Lykke til!

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -