Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Stekte auberginer med tilbehør

Jeg snakker fortsatt varmt om auberginer, de er nemlig et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak. Her serveres de i kombinasjon med spinatstuing og stekt kinakål, og retten er ferdig på 20 minutter.

En lun og mettende rett med mange vitaminer og mye jern.
En lun og mettende rett med mange vitaminer og mye jern.

Jeg snakker fortsatt varmt om auberginer, de er nemlig et funn for kjøttfrie oppskrifter med sin fyldige, aromatiske smak. Ved steking forvandles den rare, svampaktige konsistensen til en saftig godsak. Her serveres de i kombinasjon med spinatstuing og stekt kinakål, og retten er ferdig på 20 minutter.Dette trenger du (til 4 personer):

  • 3 auberginer
  • gulost
  • 1 pose frossen spinat
  • ½ pappbeger soyafløte (eller annen fløte)
  • ½ kinakål
  • sesamfrø
  • rosiner (kan droppes)
  • olje til steking
  • pepper

Stekte auberginer 550LivTStekte auberginer med kinakål og spinatstuing. (Foto: Liv Thoring)

Slik går du fram:

Varm de frosne spinatputene i en kjele på middels varme til de er smeltet og ha i soyafløten. Rør rundt - og vips, så er stuingen ferdig.

Skjær auberginene i skiver, og stek dem i 3-4 minutter på hver side i litt olje. Du trenger ikke mye olje, auberginer kan godt stekes helt uten. Hvis du bruker relativt sterk varme, må de snus ofte, slik at de ikke brenner seg. Ta pannen til side, og ha på litt ost og legg et lokk over.

Skjær kinakålen tynt, og ha den i en panne med litt olje. Stek den til du ser at den faller sammen. Smak gjerne for å kjenne at den er god og varm tvers igjennom. Dryss over sesamfrø og rosiner. Et tips er å steke sesamfrøene i litt olje. Da får du fram en herlig nøttesmak. Lag mer enn du trenger i dag, så har du til andre retter også.

Soyaflote275 LivTHer ser du soya matfløte. Den er god, sunn og billig. Alpro kjøper ikke soyabønner fra Brasil - men i hovedsak fra Frankrike og Canada. (Foto: Liv Thoring)
Lykke til!

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter