Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Spinatsuppe

Lettvinn, sunn og god hverdagsmiddag.
Grønnsakssuppe med spinat, gulrot og sellerirot. (Foto: Maria Uldahl)
Grønnsakssuppe med spinat, gulrot og sellerirot. (Foto: Maria Uldahl)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Lettvinn, sunn og god hverdagsmiddag.


Spinaten spiller hovedrollen i denne grønnsakssuppa. Spinatsuppe kan lages på mange forskjellige måter. Akkurat denne oppskriften er med litt ekstra grønnsaker for smaken og konsistensens skyld. Spinat er en god kilde til mange næringsstoffer, som vitamin K, vitamin A, vitamin C, kalsium, jern osv.

Suppa tar ca 20 minutter å tilberede. Oppskriften rekker til 4 store porsjoner.

Du trenger:
  • 1 pose frossen spinat (ca. 400 g)
  • 8 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • v1 liten sellerirot (ca. 150 g)
  • 1 stor gulrot (ca. 150 g)
  • Litt matolje til steking
  • Salt og pepper

Skyll selleriroten og gulroten. Skrell dem og kutt dem i små terninger. Ha 2 ss matolje i en kjele, raps eller oliven er fint. Ha i spinaten og la det frese litt, til spinaten beygnner å "smelte".

Tilsett vann og buljong. Ha i gulrot og sellerirot. Kok opp, og la det koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne sammen med nystekt brød og kokte, økologiske egg. God middag!

Denne oppskriften er levert av Maria Uldahl.


Se også:
Soppsuppe
Blomkålsuppe

Her finner du flere kjøttfrie oppskrifter!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 38 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -