Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Spinatsnurrer

Fylt gjærbakst smaker alltid godt, og er ypperlig lunsjmat, kveldskos eller nistemat. Du kan fylle med det du har i kjøleskapet, og disse slår veldig godt an hos barn.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Fylt gjærbakst smaker alltid godt, og er ypperlig lunsjmat, kveldskos eller nistemat. Du kan fylle med det du har i kjøleskapet, og disse slår veldig godt an hos barn.

Her kommer en variant med en av mine favorittkombinasjoner; spinat, løk, soltørket tomat og fetaost.

Deigen:
50 gram gjær
3 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
1/2-1 ts salt
1 egg
ca 8 dl hvetemel

Fyll:
ca 250 gram frossen spinat
1 liten rødløk, finhakket
salt og pepper
fetaost, smuldret
soltørket tomat, hakket i biter
sorte oliven, delt i skiver

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje, salt og egg. Rør inn hvetemel til passe fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett lunt til heving, i ca 30-40 minutter.

Lag fyllet mens deigen heves: Stek løken til den er blank og tilsett avrent opptint spinat og la det hele få stå å surre litt i stekepannen. Smak til med salt og pepper.
 
Kjevle deigen til et rektangel, ca 5 mm tykk. Fordel spinatblandingen utover leiven og smuldre fetaost og soltørket tomat og oliven over. Rull deigen sammen til en pølse og skjær tykke skiver (ca 2,5-3 cm) og legg på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med kjøkkenhåndkle pg la etterheve i ca 30 minutter.

Stek ved 225 grader i 15-20 minutter, eller til du ser de er passe stekt.

Denne oppskriften er levert av Trines matblogg.

Se også:
Knekkebrød med nøtter og frukt
Spinatsuppe

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!