Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Spinat- og kikertcurry vindaloo

Dette er den beste indiske retten jeg har spist i hele mitt liv. Og jeg overdriver ikke!


Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Dette er den beste indiske retten jeg har spist i hele mitt liv. Og jeg overdriver ikke!Denne oppskriften fikk jeg av Anne Eilertsen, ei fantastisk dame på et forum jeg vanker på. Retten ser kanskje litt kjedelig ut ved første øyekast, men ikke la dere lure; dette er faktisk den beste indiske retten jeg har spist i hele mitt liv! Overdriver jeg? Ikke ifølge meg selv. Mannen min elsket den også, og vi nesten slåss om restene. Han ville ha resten med seg til lunsj på jobb i morgen, jeg ville ha resten til kvelds. Jeg vant!

Ja, jeg må i tillegg skyte inn at dette er billig mat! Studentmat! Ingrediensene er få, og det dyreste er det glasset med vindaloo-pasta som koster en førti kroner men som man bruker et par spiseskjeer av slik at det varer til mange slike retter. Og tro meg, vi kommer til å lage dette ofte, minst en gang i uka.

Og nei, du bør ikke bytte ut vindalooen med noe annet, den er ganske essensiell i denne retten.

Ingredienser:

1 stor finhakket løk
3-4 fedd raspet hvitløk
Ca. 400 gram kokte kikerter (denne boksen er fantastisk om man bruker hermetiske)
Ca. 1-2 ss Vindaloo-paste (denne eller denne, jeg brukte sistnevnte kjøpt på Meny, smak deg frem)
En liten pose frossen spinat (3-400 gram?)
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper (jeg brukte faktisk ikke det, glemte det, men det ble superbra likevel)

Du bør ikke bytte ut vindalooen med noe annet, den er ganske essensiell i denne retten.

Fremgangsmåte:


Fres løk og hvitløk i olje en stund, til det blir mykt, men ikke brent. Bruk middels varme.

Ha i vindaloo-pastaen og rør godt. Stek litt til.

Ha i spinaten og la den tine i retten mens du rører av og til. Ikke bruk for høy varme, løken må ikke brennes. Dette kan ta en fem minutters tid.

Når spinaten er tint, ha i tomatene. Rør godt og ha over kikertene.

Bland alt godt sammen og la det putre på middels varme mens du koker ris og lager i stand tilbehøret.

Jeg serverte retten med raita (pose blandet med Alpro soyayoghurt naturell), hjemmelaget mangochutney (kanskje ikke helt da, men jeg bare kuttet opp en mango i biter og blandet med hakket rød chili, litt hvitvinseddik, sukker, salt, pepper, balsamico, olivenolje og 2-3 fedd raspet hvitløk), naan med hvitløk og koriander (jeg brukte Møllerens, den er vegansk, tilsatte bare revet hvitløk og fersk koriander rett i deigen) og villrisblanding.

Snadder!! Storfavoritt her i huset. Tusen takk, Anne!

Denne oppskriften er levert av Cathrine Garaguso og bloggen hennes Veganeren.

Se også:
Terte med spinat,poteter og geitost
Etiopisk kikertgryte