
Spaghettini med bakt tomat og middagsboller
Pasta med saus av ovnsbakte grønnsaker og middagsboller, et grønt og proteinrikt alternativ til kjøttboller.


Pasta med saus av ovnsbakte grønnsaker og middagsboller, et grønt og proteinrikt alternativ til kjøttboller.
Oppskrift fra Storesøsters Kjøkken.
Ovnsbakte tomater er ikke bare utrolig godt i seg selv, men passer dessuten perfekt til pasta.
Denne oppskriften er enkel å lage og full av smak. Her har jeg brukt spaghettini, men du kan bruke hvilken som helst type pasta du måtte ønske.
Dette trenger du (til 4 porsjoner)
- Spaghettini eller annen pasta
- Kjøttfrie middagsboller (kjøtterstatning – sjekk hvem som selger)
Saus:
- ca 500 -700g små tomater - velg gode tomater med smak
- 3-4 fedd hvitløk
- 2 ts sukker
- 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak. Kan sløyfes)
- 1 rødløk
- En god bunt timian eller basilikum
- Olivenolje
- Fingersalt & pepper
Til servering:
- Baguetter eller annet godt brød
- Ristede pinjekjerner
- Mozzarella
- Parmesan
Slik går du fram
Ha tomater, hakket hvitløk, rødløk og chili sammen med friske urter i en ildfast form. Du kan gjerne dele tomatene i to om du ønsker det.
Dryss over sukker, litt salt, pepper og godt med olivenolje. Bak midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min. La det hvile mens du koker pasta og steker middagsbollene.
Bland så pasta, middagsbollene og de ovnsbakte tomatene. Pass på å få med all den herlige kraften. Server mens det er varmt med ristede pinjekjerner og revet parmesan.
Velbekomme!

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!