Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Spaghettini med bakt tomat og middagsboller

Pasta med saus av ovnsbakte grønnsaker og middagsboller, et grønt og proteinrikt alternativ til kjøttboller. 

Deilig og enkel pastarett. Kjøttfrie middagsboller får du kjøpt i en rekke dagligvarebutikker. (Foto: Kristina Uldahl)
Deilig og enkel pastarett. Kjøttfrie middagsboller får du kjøpt i en rekke dagligvarebutikker. (Foto: Kristina Uldahl)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Pasta med saus av ovnsbakte grønnsaker og middagsboller, et grønt og proteinrikt alternativ til kjøttboller. 

Oppskrift fra Storesøsters Kjøkken

Ovnsbakte tomater er ikke bare utrolig godt i seg selv, men passer dessuten perfekt til pasta.

Denne oppskriften er enkel å lage og full av smak. Her har jeg brukt spaghettini, men du kan bruke hvilken som helst type pasta du måtte ønske.

Dette trenger du (til 4 porsjoner)

Saus: 

  • ca 500 -700g små tomater - velg gode tomater med smak
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 2 ts sukker
  • 1/2 - 1 chili (ta ut frøene for mild smak. Kan sløyfes)
  • 1 rødløk
  • En god bunt timian eller basilikum
  • Olivenolje
  • Fingersalt & pepper

Til servering:

  • Baguetter eller annet godt brød
  • Ristede pinjekjerner
  • Mozzarella
  • Parmesan

Slik går du fram

Ha tomater, hakket hvitløk, rødløk og chili sammen med friske urter i en ildfast form. Du kan gjerne dele tomatene i to om du ønsker det.

Dryss over sukker, litt salt, pepper og godt med olivenolje. Bak midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min. La det hvile mens du koker pasta og steker middagsbollene.

Bland så pasta, middagsbollene og de ovnsbakte tomatene. Pass på å få med all den herlige kraften. Server mens det er varmt med ristede pinjekjerner og revet parmesan.

Velbekomme!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -